6. huhtikuuta 2018

Hurmaavalla Kilpisjärvellä

Pitkä talvi Ylläksen opastöissä on takana - ehkä paras kausi ikinä! Mukavat työkaverit, rento ilmapiiri ja kokemuksen tuoma varmuus siivittivät nauttimaan talvesta. Matkailu Ylläksen alueella on laajentunut viime vuosina merkittävästi. Viihdyn Ylläksellä sydäntalven, mutta huhtikuussa mieli vetää pohjoista kohti lempimaisemiini Kilpisjärvelle. Viivyn useita viikkoja hoitaen kaunista samojedikoiraa, Rillaa - ja hiihdellen. Ylin kuva on hiihtoretkeltä Saanan ympäri Pikku Mallaan päin. 


 Illalla taivas värjäytyy välillä maalauksellisiin sävyihin. Kuva on otettu Kilpisjärven rannasta norjalaisten asuttamaa Salmivaaraa kohti.

 Hangen pinta saa niin monenlaisia ilmeitä. Tässä mieleeni tulee vanhenevan ihmisen iho tai juuri uunista otetun kääretortun pinta...

Kilpisjärven koululaiset järjestävät pitkän tauon jälkeen jälleen iltamia, nyt uudella monitoimitalolla. Koululaisia oli joitakin vuosia sitten vain 8, mutta nyt tilanne on huomattavasti parempi. Myynnissä on jälleen värikkäitä lasten kuvioimia T-paitoja. Ostin oranssin korostamaan auringon tuomaa väriä naamallani.

5 kommenttia:

 1. Nättejä ootte kumpikin niin Riitta kuin Rilla :) Kiitos ihanista kuvista. Ollapa siellä eikä täällä vesi- ja räntäsateessa! - Helena

  VastaaPoista
 2. Moikka Riitta!
  Päätin tupsahtaa sivuille katsomaan olisitko kirjoittanut jotain? Muistin, että oot jossain vaiheessa menossa Kilpisjärvelle :)
  Ja täällähän oli mieluisaa luettavaa kera upeiden kuvien.
  Reilut kaksi tuntia töitä, ensin kauppaan ja sitten autoa pakkaamaan. Huomenna auton nokka kohti pohjoista, täältä tullaan, ensin maastoon ja viikon päästä siitä kylille! Jos vielä oot siellä, niin ehkä saatetaan törmätä jossain, ota hihasta kiinni, jos näät...

  VastaaPoista
 3. Kiitos Helena ja Sari kommenteista. Jään Kilpisjärvelle koko huhtikuun ajaksi, toivottavasti käy tuuri ja törmäillään kylillä! Sain pienen pestin koululta, niin ankkuroidun kyläyhteisöön samalla.

  VastaaPoista
 4. Moikka Riitta!
  Kotona ja töissä taas. Ilmeisesti sinäkin olet kotona pitkästä aikaa?
  Reissu meni kaiken kaikkiaan ihan mukavasti, maastossa ollessa ilmat tosin olisivat voineet olla huomattavasti paremmat, mutta myös huonommat. Vaikka olimme viikon maastossa, niin vasta toiseksi viimeisenä päivänä iltapäivällä aurinko tuli esiin. On ne maisemat vaan niin paljon kauniimmat, kun aurinko paistaa, taivas hohtaa sinisenä ja hanget kimaltaa. Ja se auringon mukanaan tuoma lämpö on kyllä maastossa juhlaa.
  Olin kylillä viime torstai illan ja sunnuntain aamun välisen ajan, valitettavasti ei törmätty toisiimme. Perjantaina oltiin pyykillä lipunnostoa katsomassa, ekaa kertaa. Käytiin myös katsomassa ulkoa "työpaikkaasi" eli monitoimitalo kun se nyt oli valmis. Viime vuonna kävimme aidan takana puolivalmista rakennusta kurkkimassa. Valmiina hieno ainakin ulkoa, varmaan sisältäkin?
  Hyvää kevään jatkoa! Tuletko taas kesäksi tänne etelän suuntaan, tuonne lännemmäksi?

  VastaaPoista
 5. Hei Sari!
  Ikävää, että sää ei suosinut teitä. Siinä vaiheessa oli pilvistä pitkän ajan. No voi että, kun ei nähty! Kilpisjärven isot koululaiset kävivät katsomassa lipunnostoa, mutta minä jäin pienten kanssa koululle.
  Minulla on Kilpikseltä monta kaunista kuvaa, mutta nyt en ehdi niitä laittaa tänne, kun käyn kotona vain vaihtamassa rinkkaan talvivarusteiden tilalle kesävaatteita ja lähden Kreikkaan viikoksi.

  Kesäksi menen Kökarin kauniille saarelle, kolmatta kesää sinne. Hyvää kevättä!

  VastaaPoista