28. huhtikuuta 2014

Mikä tunturinallelle nimeksi?

Yksi ihanista vakioasiakkaista oli tehnyt minulle nimikkonallen! Väri tulee hiihtotakistani ja idea mekkoon retromekostani. Kaunis kiitos. Nalle on päässyt tunturiin mukaan reppuni sivutaskussa vilkutellen. Tässä Nalle istuu Temppelikurun jäähyllyllä (ei jäähyllä).Nalle ihmettelee ahman jälkiä Ruotsin puolella. Onpas suuria - yhtä isoja kuin oppaan kämmenen jälki. Ahman kynnet vain ovat terävämmät ja pitemmät.


Julistan tässä nimikilpailun nallelle. Mikä se voisi olla?
Kuvat: Riikka Holopainen 

Ja sitten ikävä uutinen. Kesken tämän unelmatyön tunturioppaana sairastuin ja olen joutunut jättämään hiihtolenkit sikseen. Ensin luulin tavalliseksi flunssaksi, nyt lääkitään keuhkoputkentulehdusta - ja tutkimukset jatkuvat. Keuhkot soivat kuin urkupillit! Aika suuri pettymys, mutta on muistettava mitä kaikkea upeaa olen saanut kokea.

Terveydenhoito Kilpisjärvellä ei olekaan mikään yksinkertainen juttu, ellei sitten käy niin hyvä tuuri kuin minulla. Olen saanut hyvää hoitoa paikkakunnalla lomailevalta lääkäriltä. Voi miten helpottunut olen saadessani asiantuntevaa hoitoa.

4 kommenttia:

 1. Arvattavasti olet harmissasi sairastumisestasi mutta ihailtavaa on tuo elämänasenteesi: "muistettava mitä kaikkea upeaa olen saanut kokea." Osallistun nimikilpailuun. Vaikka nallella on mekko päällä, ehdotan jotain sukupuoletonta nimeä. Minusta hän on ilmiselvästi NASSU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ensimmäisestä nimiehdotuksesta NASSU! Ehdottomasti vahvin nimiehdokas toistaiseksi :) Harmituksen keskelläkin kaikki jo koetut asiat ovat elävästi mielessä, lohduttamassa. Onneksi lääkäri kielsi ulkotyöt, niin minun ei tarvitse koko ajan jauhaa päässäni joko voin lähteä ladulle. Nyt maltan toipua rauhassa.

   Poista
 2. Moikka,
  mun piti jo sun edellisen kommentin johdosta kysyä, että kuinka kauas jouduit menemään lääkäriin, olikos lähin lääkäri peräti Muoniossa? Käykö kylällä lääkäri silloin tällöin? Mutta juu, sulla on käynyt todella hyvä tuuri. Tsemppiä ja lepoa, vaikkei se helppoa siellä unelmien maisemien keskellä olekkaan, voin uskoa, että ulos tekisi mieli, pitkintuntureita viilettämään, mutta onneksi sulla on Riikan kuvia, joilla parantaa pahinta kaipuuta luontoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylällä käy terveydenhoitaja silloin tällöin, lääkäri harvakseltaan. Olen niin mahdottoman kiitollinen saamastani hoidosta ja lääkkeistä. Erikoislääkärin palvelua suoraan ladulta, enempää ei ihminen voi toivoa tässä tilanteessa. "Onneksi" minua väsyttää niin paljon ja keuhkot ovat niin arat, että ladulle ei juuri nyt ole hinkua.Sää on ollut enimmäkseen tuulista ja pilvistä. Ja pää pysyy kasassa, kun voin hoitaa iltaohjelmia ja tavata näitä ihania asiakkaita!

   Poista