14. marraskuuta 2014

Käyrästunturilla Rovaniemellä tunnelmoimassa


Ystäväni pyysivät minua mukaansa retkelle Käyrästunturille. "Minne? Mikä se on?" Rovaniemen ainoa tunturi kuulema, enkä tiennyt. Korkeutta 347 m, hmmm. Sinne siis, kun noin 60 kilometrin automatkakin oli tarjolla.

 Jätimme auton puomin luokse alas ja patikoimme pirteässä 10 asteen pakkassäässä maastotietä 4,5 km tunturin laelle. Ensin näkyi radiomasto ja sen huoltorakennus, vasta lähempänä paljastui pikkuruinen päivätupa. Itse laki on helppokulkuista kalliokangasta.


Mökki on todella pieni, mutta toimiva ja viihtyisä. Kamiinan lämpö levisi nopeasti mökin perällekin. Lämmin kiitos Petronellalle ja Jarille marraskuisesta piristyksestä!

4 kommenttia:

 1. Hei (tänään) aurinkoisesta Naantalista! Jos ensi keväänä ei suuntaisikaan Kilpikselle eikä Ylläkselle, vaan jyskyttelisi junalla Rovaniemelle tai Kemijärvelle, löytyisikö latuja lähitienoolta? Pitäisikö majoittua Ounasvaaralle vai mihin? Jos joki hyvin jäätyisi, pääsisi heti tasaiselle ladulle vaikka keskustasta. Olisi samalla lomalla kulttuuria ja hiihtoa. - Sinulla on näkemystä. Vastaa, kun ehdit. Kohta kai tonttuhommat odottavat Sinua, uutteraa ja kielitaitoista ihmistä. Iloisin terveisin Helena

  VastaaPoista
 2. Hei Helena! Niinpä, kulttuurista nauttivalle hiihtäjälle Rovaniemi voi olla mitä mainioin kohde. Ounasvaaralla voi asua Lapland Hotellilla tai Lapin Urheiluopistolla, jolloin ladut kutsuvat kutakuinkin ovelta. Keväällä paikalliset ihmiset hiihtävät sankoin joukoin joen jäällä. Silloin hiihtämään lähtevät myös ne, jotka kaivavat suksensa esille vasta keväthangilla auringon houkuttelemina. Toisaalta, jos haluaa hiihtää vain jäällä, voi asua yhtä hyvin kaupungilla jossakin hotellissa ja silloin kulttuuririennot avautuvat kävelymatkan päässä.
  Tietysti minusta olisi hauska tavata sinua. Lähden Ylläkselle pian ja sitten sieltä suoraan keväällä Kilpikselle. Tänä talvena olen varautunut aiempaa paremmin pitkään työrupeamaan. Löysin Roin kodille vuokralaisen ja siten pystyn satsaamaan Ylläksellä asumiseen vähän enemmän. Joka tapauksessa, minusta on loistoajatus suunnitella hiihto-kulttuurilomaa pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos perusteellisesta ja kannustavasta vastauksestasi! Reipasta Yllästä! - Helena

   Poista
 3. Riitta, kiitos itsellesi pirteästä retkiseurasta! :)
  -J & P

  VastaaPoista