21. syyskuuta 2015

Kilpisjärven kuulumisia

Pääsin käymään Kilpisjärvellä pienellä opastuskeikalla. Lähestyessäni Kilpisjärveä tunsin tuntureiden voiman ja tämän ainutlaatuisen luonnon energian. On vaikea kuvailla sanoin niitä tuntemuksia, joita Kilpisjärven avara ja jylhä maisema herättää, mutta tunne ottaa minut syleilyynsä kerta toisensa jälkeen. Miten muut mahtavat kokea? Miksi moni vakiokävijä palaa maisemiin joka vuosi?

Ruska oli loppusuoralla, sää kosteaa ja pilvistä, mutta silti nautin olostani tunturin kosketuksessa, blogini nimen mukaisesti. Opastimme paikallisen oppaan kanssa japanilaisia kahtena päivänä, Saanan rinteillä ja Mallan luonnonpuistossa. Alla olevat kuvat on napattu Mallan retkeltä, Kitsipuouksella virtasi aika paljon vettä ja Siilasjärvellä oli aivan tyyntä.
Ja sitten uutta tietoa ensi kevään hiihtoretkistä Kilpisjärven hotellilla! Ohjelma on uudistumassa, mutta asiakkaiden pyynnöstä ollaan toteuttamassa perinteisiä hiihtoretkiä kahden viikon ajan. Huhtikuussa viikoilla 15 ja 16, ns. Riitan retroviikoilla on mahdollisuus hiihtää vetämilläni retkillä tuttuun tapaan pitkin aurinkoisia tuntureita. Tervetuloa, hotelli ottaa vastaan ilmoittautumisia.

4 kommenttia:

 1. Moikka!
  Sinä sen sanoit, sitä tunnetta on mahdoton kuvailla, nimittäin sitä kun tulee ja on Kilpparilla, se täytyy itse kokea. Pikku hiljaa ajomatka aina etenee ja maisemat muuttuvat karummiksi, avarammiksi ja jylhemmiksi. Sorry vaan, mutta mun mielestä Rovaniemi on vielä aika etelää, vaikka kaukana täältä onkin. Ainoaksi oikeaksi Lapiksi sanon Kilpparin seutua. Välillä täytyy käydä muualla, jotta saa vertailua, mutta sitten sitä aina palaa sinne ainoaan oikeaan.
  Viime aikoina on ollut hyvin tv:ssä juttuja Kilpparilta. Suomen tullin uusissa osissa oli ekassa jaksossa talvijuttu. Toissa perjantain saamenkielissä uutisissa oli juttu Malla-laivasta ja sen kipparista. Jokin pohjolan maku juttu oli ruotsinkielisen kanavan puolella, kolmen valtakunnan pyykiltä. Kiva katsella tuttuja maisemia ja muistaa, kun itse kyseisellä paikalla oli.
  Oliko ruska sun mielestä tänä vuonna kaunis? Ja lämpimämpää kuin yleensä? Saamenkielisissä uutisissa sanottiin noin viikko sitten, että Norjan puolella (en muista paikkaa) oli viimeksi olluit yhtä lämmintä vuonna 1938 että kai sitten tuli valittua hyvä vuosi mennä ruskaa katsomaan. Upeaa oli ei voi muuta sanoa!
  Keväällä sitten taas... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska näytti kauniilta, vaikka en ihan parhaimpaan aikaan osunutkaan paikalle. Noin kymmenen vuotta sitten ruskaviikoilla satoi reilusti lunta! Nyt lämpöä oli lähes kymmenen astetta. Olen sanaa mieltä, että todellinen Lappi, se vaikuttavin löytyy Kilpisjärveltä. Toivottavasti ihmiset hoksaisivat käydä testaamassa, kuinka Kilpisjärvi vaikuttaa heihin. Ja silloin tarvitsee viettää aikaa tunturissa useita päiviä, jotta vaikutuksen ehtii huomata.

   Poista
  2. Nyt tuli hyvä mieli, kun luin Riitan retroviikoista. Reipas, nostalginen nimikin! Asiakkaiden palaute on saanut hotellinkin ymmärtämään, mikä kultakimpale olet. Pitää taas uudelleen harkita, viettäisinkö syntymäpäiväni Kilpiksellä huhtikuun lopussa, niin kuin 10 vuotta sitten. Mutta vaatimukset ovat kasvaneet. Nyt haluaisin asua sviitissä, ja senhän vakiovieraat varaavat jo vuosiksi kerrallaan. Tuskin onnistuu....Helena

   Poista
 2. Hei Helena!
  Toivottavasti tulet keväällä Kilpikselle, nyt vain kyselemään sviittiä! Meillähän on molemmilla juhlan paikka, voisimme kohottaa maljan yhdessä. Minä olen hyvin otettu asiakkaiden ponnekkaasti palautteesta ja iloinen siitä, että retket saavat jatkoa.

  VastaaPoista