10. joulukuuta 2015

Ylläksen joulukuussa kauniita värejä

Joulutouhut ovat alkaneet Ylläksellä vauhdikkaasti. Punavihreäasuisia tonttuja suihkii menemään edellisvuosia enemmän. Brittiperheet ovat päässeet lumen keskelle viettämään unelmalomaansa huskien, porojen ja moottorikelkkojen ihmemaahan. Tänä vuonna sää on ollut ainakin toistaiseksi hyvä: pirteätä pikkupakkasta, päivällä taivaalla kauniita valon sävyjä ja illalla revontulten tanssia.
Parasta oli, kun uin avannossa revontulten loimutessa ja sitten kiiruhdin puusaunan lämpöön lauteille. Silloin on joka solullaan läsnä tässä hetkessä.
Yhtenä päivänä istuin bussissa oppaan paikalla ja aloin pohtimaan, kuinka suuri lahja on, kun saa tehdä töitä tällaisessa ympäristössä. Ilma väreili, taivaalta löytyi paljon värejä, matkan varrella näimme poroja ja riekkoja. Lumisessa metsässä tapahtuneen koiravaljakkoajelun jälkeen asiakkaat saivat pitää sylissä pehmoisia koiran pentuja. Tyytyväisyys huokui koko bussissa matkalla takaisin hotellille. Tietenkään aina ei mene näin hyvin, mutta on syytä mielessään nostaa esille onnistuneet hetket ja iloita niistä.

Olen ehtinyt hiihtämään harvakseltaan, kun työ on häirinnyt harrastuksia, mutta ei se mitään. Tälle talvelle on kertynyt perinteistä hiihtoa noin 160 km.

Joulu lähestyy - ja samalla joulunaatto, jolloin täytän 50 vuotta. Olen juhlinut aiemmin syksyllä synttäreitäni hyvien ystävien seurassa, nyt joulun seutu menee töissä. Yksi pieni toive minulla kuitenkin on. Pidän todella paljon postin tuomista korteista ja jos hyvä lukijani haluat ilahduttaa minua joulu- tai muulla kortilla, laita postia tulemaan. Alla oleva osoite on voimassa sydäntalven ajan:

Riitta Karhusilta
Sivulantie 10
95970 Äkäslompolo

Haluan toivottaa kaikille lukijoilleni miellyttävää Joulun odotuksen aikaa!

7 kommenttia:

 1. Olen aina välillä kurkkinut tänne lukeakseni tonttukuulumisia.Mukavaa lukea,että siellä asiat sujuu hyvin.Hieman haikea olo,kun kolmen vuoden jälkeen ei itse enää olekaan siellä.Mukavaa tonttuilua! -Anni

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Paljon terveisiä sinne pohjoiseen. Lukemassa olen käynyt, mutta olen ollut vähän laiskalla tuulella
  kirjoittelun suhteen.
  Kauniita kuvia, varsinkin tuo eka on vallan upea, nuo värit. Olisi kiva joskus nähdä Lapin kaamosajan taivas, myös revontulia haluaisin nähdä lisää ja niitä upeita värillisiä :) mutta muuten tuo aika vaellusaikana ei oikein houkuttele, mieluummin keväästä syksyyn. Kaamoksen taivaan värit näyttävät aina kuvissa niin upeilta.
  Meillä täällä etelässä sinun kammoksumaa pimeää ja lumettomuutta, mutta ehkä arvaatkin, että mua se ei niinkään häiritse. On mukavaa kävellä työmatkat, kun ei ole liukasta ja pimeässä on ikään kuin omassa ajatusmaailmassaan, kun mikään ei ympärillä vie huomiota. Kerran (muutama viikonloppu sitten) oli meillä vähän räntää maassa, muuten on satanut pelkkää vettä. Ja kovaa tuulta on riittänyt myös. Tänään taisi säätiedotuksessa sanoa, että merellä olisi illalla ukkosta ja salamointia.
  Tää mun suhtautuminen talveen ja lumeen on vähän kaksijakoista, hiihtämään olisi kiva päästä, miksei lumi voisi sataa sinne metsään, ladulle?
  Niin ja Jouluksi voisi tulla maa valkeaksi, ei paljon, mutta vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sari!
   Kiitos etelän terveisistä. Olipa mukava saada toinen näkökulma etelän pimeyteen, täytyyhän siinä tosiaan olla hyviäkin puolia. Kuten totesit, minulle sopii lumen valaisema maisema. Se ikään kuin pelastaa minut kaiken nielevältä pimeydeltä... Yksi ystäväni kertoi selviytyvänsä etelän kaamoksesta istumalla joka aamu kaksi tuntia kirkasvalolampun edessä. Toivon koko tonttuvoimallani, että saat valkoisen joulun!

   Poista
 3. Moikka!
  Mihis oot kadonnut? Ei kai joulupukki kaapannut sua mukaansa Korvatunturille? :)
  Teillä oli siellä pohjoisessa kauniit joulukelit, olikos paljon ulkomaisia vieraita paikalla, oliko tontuilla kiirettä? Ehditkö juhlia pyöreitä vuosia tohinan keskellä?
  Meille tuli ihan pikkuriikkisen lunta tapaninpäivän iltana. Vielä jouluyönä oli viitisen astetta lämmintä, sen jälkeen kylmeni, eilen aamuna viitisentoista astetta pakkasta, tuntui tosi kylmältä, kun ei ole tottunut. Nyt vain pari astetta. Viikonlopuksi lupasi tännekin lunta, toivottavasti ei paljoa.
  Eilen puhuttiin tv:ssä että täälläkin voisi näkyä revontulia, mutta tietenkin just silloin oli pilvistä, että sillee...
  Mukavaa loppuvuotta ja parempaa uudelle tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Täällä ollaan täydessä työn touhussa Ylläksellä. Töitä on ollut niin paljon, että olen ehtinyt pitää joulukuussa vain kaksi vapaapäivää. Ja mitä siitä seuraa: blogi jää hunningolle, hiihdot hiihtämättä ja levon tarve korostuu. Synttäripäivänä vetämälläni lumikenkäretkellä asiakkaat lauloivat minulle Happy Birthday ja illalla valmistettuani jouluaterian noin 30 työkaverille sain onnittelulaulun suomeksi ja ihania lahjoja.
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Mukava kuulla Sinusta. Hengissä olet, eikä joulupukkikaan sinua vienyt ;)
  Yritin jo ennen joulua laitella terveisiä, mutta taisivat hävitä bittiavaruuteen...
  Voimia ja jaksamista!

  VastaaPoista