6. huhtikuuta 2018

Hurmaavalla Kilpisjärvellä

Pitkä talvi Ylläksen opastöissä on takana - ehkä paras kausi ikinä! Mukavat työkaverit, rento ilmapiiri ja kokemuksen tuoma varmuus siivittivät nauttimaan talvesta. Matkailu Ylläksen alueella on laajentunut viime vuosina merkittävästi. Viihdyn Ylläksellä sydäntalven, mutta huhtikuussa mieli vetää pohjoista kohti lempimaisemiini Kilpisjärvelle. Viivyn useita viikkoja hoitaen kaunista samojedikoiraa, Rillaa - ja hiihdellen. Ylin kuva on hiihtoretkeltä Saanan ympäri Pikku Mallaan päin. 


 Illalla taivas värjäytyy välillä maalauksellisiin sävyihin. Kuva on otettu Kilpisjärven rannasta norjalaisten asuttamaa Salmivaaraa kohti.

 Hangen pinta saa niin monenlaisia ilmeitä. Tässä mieleeni tulee vanhenevan ihmisen iho tai juuri uunista otetun kääretortun pinta...

Kilpisjärven koululaiset järjestävät pitkän tauon jälkeen jälleen iltamia, nyt uudella monitoimitalolla. Koululaisia oli joitakin vuosia sitten vain 8, mutta nyt tilanne on huomattavasti parempi. Myynnissä on jälleen värikkäitä lasten kuvioimia T-paitoja. Ostin oranssin korostamaan auringon tuomaa väriä naamallani.

14 kommenttia:

 1. Nättejä ootte kumpikin niin Riitta kuin Rilla :) Kiitos ihanista kuvista. Ollapa siellä eikä täällä vesi- ja räntäsateessa! - Helena

  VastaaPoista
 2. Moikka Riitta!
  Päätin tupsahtaa sivuille katsomaan olisitko kirjoittanut jotain? Muistin, että oot jossain vaiheessa menossa Kilpisjärvelle :)
  Ja täällähän oli mieluisaa luettavaa kera upeiden kuvien.
  Reilut kaksi tuntia töitä, ensin kauppaan ja sitten autoa pakkaamaan. Huomenna auton nokka kohti pohjoista, täältä tullaan, ensin maastoon ja viikon päästä siitä kylille! Jos vielä oot siellä, niin ehkä saatetaan törmätä jossain, ota hihasta kiinni, jos näät...

  VastaaPoista
 3. Kiitos Helena ja Sari kommenteista. Jään Kilpisjärvelle koko huhtikuun ajaksi, toivottavasti käy tuuri ja törmäillään kylillä! Sain pienen pestin koululta, niin ankkuroidun kyläyhteisöön samalla.

  VastaaPoista
 4. Moikka Riitta!
  Kotona ja töissä taas. Ilmeisesti sinäkin olet kotona pitkästä aikaa?
  Reissu meni kaiken kaikkiaan ihan mukavasti, maastossa ollessa ilmat tosin olisivat voineet olla huomattavasti paremmat, mutta myös huonommat. Vaikka olimme viikon maastossa, niin vasta toiseksi viimeisenä päivänä iltapäivällä aurinko tuli esiin. On ne maisemat vaan niin paljon kauniimmat, kun aurinko paistaa, taivas hohtaa sinisenä ja hanget kimaltaa. Ja se auringon mukanaan tuoma lämpö on kyllä maastossa juhlaa.
  Olin kylillä viime torstai illan ja sunnuntain aamun välisen ajan, valitettavasti ei törmätty toisiimme. Perjantaina oltiin pyykillä lipunnostoa katsomassa, ekaa kertaa. Käytiin myös katsomassa ulkoa "työpaikkaasi" eli monitoimitalo kun se nyt oli valmis. Viime vuonna kävimme aidan takana puolivalmista rakennusta kurkkimassa. Valmiina hieno ainakin ulkoa, varmaan sisältäkin?
  Hyvää kevään jatkoa! Tuletko taas kesäksi tänne etelän suuntaan, tuonne lännemmäksi?

  VastaaPoista
 5. Hei Sari!
  Ikävää, että sää ei suosinut teitä. Siinä vaiheessa oli pilvistä pitkän ajan. No voi että, kun ei nähty! Kilpisjärven isot koululaiset kävivät katsomassa lipunnostoa, mutta minä jäin pienten kanssa koululle.
  Minulla on Kilpikseltä monta kaunista kuvaa, mutta nyt en ehdi niitä laittaa tänne, kun käyn kotona vain vaihtamassa rinkkaan talvivarusteiden tilalle kesävaatteita ja lähden Kreikkaan viikoksi.

  Kesäksi menen Kökarin kauniille saarelle, kolmatta kesää sinne. Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 6. Hei Riitta! Missä päin Kreikkaa olit? Oliko se joogakurssi vai kenties mindfullnessia? Sait kehosi ja mielesi tasapainoon kesää varten.

  Entä Kökar? Ehkä jo kiirehdit ripein askelin Brudhällin salin ja keittiön väliä, opastat ja neuvot ja puhut ainakin ruotsia ja englantia. Kökarin neilikka on edelleen elossa kukkamaassani. Aurinkoisesti Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena!
   Voi hyvä ihme en ole huomannut kommenttien saapumista. Höpsö minä. Nyt on jo kuuma kesä takana ja minä palannut Rovaniemelle. Kreikassa olin joogalomalla ja se teki hyvää. Onpa kiva kuulla, että Kökarin neilikka on elossa!

   Poista
 7. Hyvää juhannusta Kökariin! Pysy pirteänä, terveenä ja kauniina merituulen raikkaudessa! Kökarin neilikka on edelleen elossa.
  Terveisin Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussina oli kylmää Kökarissa, mutta heinäkuussa alkoivat helteet, joille ei meinannut tulla loppua. Olin aika näännyksissä, mutta nyt jo Lapin syksyn raikkaudessa piristynyt jälleen.

   Poista
 8. Hei Riitta!
  Yritin kirjoittaa jo viikko sitten, ei ilmeisesti onnistunut, yritetään uudelleen...
  Mihin olet kadonnut? Vieläkö olet Kökarissa? Vai jo kotona Rovaniemellä?
  On ollut todella upea kesä, varmaankin ulkosaaristossa on matkailijoita riittänyt? Itselläni tämä kesä ollut poikkeukselinen, erinäisistä syistä johtuen en ole ollut merellä lainkaan, en edes muista milloin oliis ollut edellinen vuosi, jolloin en ole kertaakaan saaressa ollut, ehkä ihan pienenä lapsena? Ehkä ensi kesänä taas.
  Lomalla oltiin tällä kertaa Kaldoaivin suunnalla. Kolmas kesä peräkkäin, kun vaelluksella oli helle, ei paras mahdollinen yhdistelmä. Onneksi järvissä ja lammissa oli lämmintä vettä pulahdella. Ja lapissa on aina niin hienoa. Eihän Kilpisjärven vertaista muualla Suomessa ole, mutta välillä täytyy hakea vaihtelua :)
  Menetkö ruskaoppaaksi Kilpisjärvelle? Tai muuten vain lomailemaan?
  Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari!
   Minulta on mennyt ohi kommenttien saapuminen. Voi sentään, nyt huomasin.

   Hellekesänä turisteja saaristossa oli ennätysmäärä, se oli huono yhdistelmä mun helleuupumuksen kanssa. Nyt olen kotona Rovaniemellä. Ehdin jo tehdä yhden lomareissun Kilpisjärvelle, toinen on vielä tulossa. Tajusin Kilpisjärven tuntureilla kuinka voimaannuttavia ne minulle ovat. Ne avarat maisemat, satumainen ruska ym. niin kuin tiedät on vertaansa vailla.
   Hyvää syksyä!

   Poista
  2. Moikka!
   Juu, kesä oli kuuma ja kuiva, aivan kahden edellisen kesän vastakohta. Me toivottiin kunnon kesää & lämmintä ja saatiin sellainen. Vaelluksella kuumuus ei tosiaankaan ollut kivaa, mutta kotona oli kiva lomailla.
   Täällä oli vielä viime perjantaina lämmintä, shortsi keli. Mutta kun viikonlopun jälkeen viileni, niin nyt tuntuu että jäätyy, pitää kai taas tottua kylmään ja pimeään... ja odotella uutta kevättä ja kesää!
   Oikeassa olet, ei ole Kilpisjärven avarien maisemien voittanutta, väkisinkin vertaa muita paikkoja niihin. Sie onnekas pääset kohta taas sinne, toivottavasti saadaan kuulla lisää...

   Poista
 9. Moikka Riitta!
  Yritin pari kertaa kirjoittaa, olisiko ollut elokuun puolella, tulikohan perille?
  Mitä kuuluu? Oothan hengissä, kun ei mitään kuulu?
  Syysterveisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari sinnikkyydestä - ja mun muistamisesta. Koskettavaa. Voin hyvin, lukuunottamatta saamattomuuttani blogin kirjoittamiseen. Kunpa saisin aikaiseksi...

   Poista