11. joulukuuta 2013

Tonttu nähty hiippailemassa hangessa

Joulutonttuja kurkkii milloin mistäkin. Tässä yksi tonttu ilmestyy puun takaa. Sillä näyttää roikkuvan kuksa ja puulusikka vyöllä. Toivoo kai, että joku älyäisi tarjota kuumaa mehua tai riisipuuroa. Molemmat ovat tonttujen herkkua. Piparit kuulema alkavat jo pursuta korvista ulos...Jokainen tonttu on erilainen. Tämä tässä, Tonttu vielä nimeltäänkin karkaa aina ladulle kun silmä välttää. Poloiselta taisi unohtua tällä kertaa sukset kotiin, mutta kävipähän hehkuttamassa ladun alkupäässä.

Latukahviloihin Tonttu astelee kuksa ojossa kuuman mehun toivossa. Kyllä kelpaa hiihdellä kahvilasta toiseen.
Tonttu sitoo pauloilla nutukkaat jalkaansa joka aamu. Brittivieraat kuuntelevat uteliaina tarinoita erikoisista karvakengistä. Ja miksi kärki on kippurassa? Vastaus liittyy Tontun lempiharrastukseen. Silloin vanhoina aikoina tontun nuoruudessa sukset pysyivät hyvin jalassa kippuran ansiosta.
Kuvat: Marja Isomäki

6 kommenttia:

 1. Tyylikäs tonttu :)
  Hauskoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Kuinkas se Tonttu on siellä tarennut? Hirmu kovia pakkasia on sinne säätiedotukset luvanneet, no nyt jo lauhtui, mutta taisivat taas ennustaa kiristyvää pakkasta...
  Alkuviikosta oli uutisissa brittituristeista juttua, Kittilän kentältä, joku tonttu siellä vilahti, mutta ei tuttua Tonttua!

  VastaaPoista
 3. Niin, unohtui... nuo nutukkaat ovat aivan ihanat :), ovatko sun omat?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katariina!
  Sari: Kylmää on ollut, 35 astetta pakkasta ei ole mitään lasten leikkiä. Silti ulko-ohjelma toteutetaan, ainoastaan moottorikelkkasafareita ainakin lasten osalta rajoitetaan. Ajattele millaista on istua paikallaan rekikyydissä poron tai huskien vetämänä vaikka puolikin tuntia niin kylmässä. Lasten ilo vaihtuu helposti silloin itkuksi.
  Käyn Kittilän kentällä pari kertaa viikossa vaihtamassa uudet asiakkaat. Siellä on paljon tonttuja silloin Länsi-Lapin alueelta. Ylläksen lisäksi Leviltä, Pallakselta ja Olokselta.
  Niin, unohdin tosiaan mainita, että olen itse ommellut nutukkaani. Kerron briteille usein juttua siitä, kuinka nutukkaiden ompeluun meni kolme kokonaista päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aito tonttu! Sun pitäis järjestää briteille myös nutukkaan ompelu -kurssi, siinä heillä menisivät pakkaspäivät lämpöisesti.

   Poista
 5. Arja, tämä tonttu tarvitsee vielä itsekin opettajan nutukkaiden ompeluun. Se on melkoinen työ. Mitenkähän brittien kärsivällisyys riittäisi?

  VastaaPoista