27. helmikuuta 2014

Hiihtoloman riemua YlläkselläEletään hiihtolomien aikaa. Äkäslompolon kylä uinahteli alkuvuoden hiljaiselossa, mutta nyt kaduilla ja laduilla kulkee ihmisiä jonossa. Tai ainakin hetkittäin muodostuu jonon poikasta. Lapland Hotellien lomamestarin ohjelma on sorvattu lapsiperheille sopivaksi. Ja kuinka lasten silmät loistavatkaan, kun he saavat ajaa oikeaa moottorikelkkaa, pientä sellaista. Eikä se haittaa pätkääkään, että siinä on ruohonleikkurin moottori. Ajoreitti rajoittuu lumivallin rajaamalle alueelle ja vaikka lapsi painaisi kaasun pohjaan, vauhti pysyy rauhallisena. Turvallisuus on tärkeä asia. Koko perhe saa vielä paistaa lättyjä omatoimisesti kodassa avotulella. "Moottorikelkkakoulu ja lättykestit" on suosittu ohjelmanumero.

Ensi viikolla saan mieluisia vieraita, kun sisko tulee kahden poikansa kanssa Ylläkselle lomailemaan. Kuulemma iltasadun sijaan pojat ovat viime aikoina halunneet katsoa netistä tulevaa majapaikkaamme. Kahdeksan vuotias Niilo on soittanut tädille jo monta kertaa asiasta ja pohtinut mm. nukkumisjärjestelyitä. Pojat aikovat nukkua vuorotellen minun ja äitinsä vieressä.

Aion viedä Niilon hiihtoretkelle Navettagallerian latukahvilaan ja tarjota hänelle siellä herkkuhetken. Rovaniemellä poika on kavereidensa lumoissa, mutta nyt ehkä onnistun järjestämään kahdenkeskistä laatuaikaa. Neljä vuotias pikkuveli osaa kyllä ottaa osansa, omalla hurmaavalla tavallaan. En tiedä kumpi osapuoli odottaa tapaamista enemmän, pojat vai täti. 


Tässä vielä kuva upeasta lumiveistoksesta Lapland Hotel Ylläskaltion pihassa. Taiteilija on syystäkin ylpeä luomuksestaan. Kissan takana näkyy puumuotit, joiden avulla tiivistetystä pakkaslumesta saadaan aihio lumiveistokselle. Valitettavasti vesisade ja lämmin ilma tuhosivat tämän taideteoksen. Mutta uutta pukkaa, jos vain tekijöitä löytyy.

3 kommenttia:

 1. Moi,

  Oletko tunturiin jäänyt vai oletko tietotekniikkaboikotissa, kun ei ole kuulunut aikoihin? Nyt on hyvä tilaisuus kehuskella tällä meidän hienolla kevättalvella, kun etelässä on jo kevät - vai tuliko sinne takatalvi?

  Aurinkoa sinne missä oletkin;)!

  >krisse

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Mitä kuuluu? Sulla viikot Ylläksellä alkavat käydä vähiin ja kohta Kilpisjärvi kutsuu! Siellä kuuluu olevan aivan mahdottoman paljon lunta, toivottavasti ei hukuta lumeen, kun sinne kohta päästään. Viime yönä kuului olleen kova pakkanenkin. MitäYlläksellä? Siellä lunta riittää ja hiihtokilsoja kasailet :)
  Meillä oli täällä viime viikolla päivällä jo kymmenisen astetta lämmintä, ihan huhtikuinen sää, aurinko paistoi ja linnut lauloivat.
  Lauantaina oli hurja räntä-lumituisku ja tuli talvi, tänään aamulla reilu kymmenen astetta pakkasta, töihin kävellessäni ajattelin itsekseni, että nyt on sitten ihan tammi-helmikuun kelejä, että sillee...
  Enää reilu kaksi viikkoa töitä ja loma kutsuu!

  VastaaPoista
 3. Krisse: Kiitos herättelystä. Olen aloittanut monta kertaa kirjoittamaan, mutta sitten se on vain jäänyt. Olen samaa mieltä, nyt on kaikki kohdallaan. Aika hehkuttaa!
  Sari: Viivyn Ylläksellä vielä kolmisen viikkoa ja sitten pääsen ihmettelemään Kilpiksen lumipaljoutta. Ylläkselle tuli pakkastalvi uudestaan plussakelien jälkeen. Viime yönä pakkanen kiri reiluun pariinkymmeneen asteeseen. Päivällä aurinko lämmittää ja loihtii uskomattoman hiihtoilman. Ah tätä onnea!

  VastaaPoista