17. huhtikuuta 2014

Kuvia Kilpisjärven lumimassoista


Urtashotellin huussista näkyi jonkin verran yläosaa viikolla 15, seuraavalla viikolla näkyi enää katto. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa retkeä. Tämä oli hiihtoretkemme yksi suosituimmista kuvauskohteista. Latu kaarsi tietenkin tämän nähtävyyden läheltä.
Urtashotellin etuseinä oli lumen peitossa, mutta vasemmalla olevasta ovesta osa porukasta onnistui luikahtamaan sisälle syömään eväitä. Toisaalta - mikäpä istuessa porontaljalla ulkosalla!

Jo reitti Lapland Hotel Kilpiksen avannolle on elämys, kun saa kipittää polulla korkeiden lumivallien välissä. Avantovesi on uskomattoman kirkasta. Tekee muuten hyvää hiidon jälkeen...

Kuvat: Marja Matinkari

4 kommenttia:

 1. Voi minulle tuli ikävä takaisku, kun sairastuin flunssaan. Koko talven olen saanut olla terveenä, mutta nyt sitten kesken unelmatyön sain osakseni kunnon taudin. Olen potenut vuoteen pohjalla nyt neljä päivää, enkä osaa vielä sanoa koska uskallan suksille. Hengitystiet ovat arat, kuin raastinraudalla vedetty. Voi voi, kesken lyhyen sesongin. Onneksi opaskaveri Riikka huolehtii asiakkaista. Opastetut retket päättyvät vappuun - ja sitten olen lupautunut töihin pilkkien ajaksi vielä.

  VastaaPoista
 2. Sari, vastasin kommenttiisi äsken ja sitten vahingossa poistin kommenttisi. Anteeksi. Pystytkö lähettämään uudestaan.

  VastaaPoista
 3. Moikka!
  Heh, enhän mä enää muista, mistä mä kirjoitin... mutta yrittän sentään jotain muistaa...
  Kuvien innoittamana taisin kirjoittaa, että siellä sitä lunta pari viikkoa sitten riitti, onpa tainnut tulla lisääkin, oli mukavaa hiihdellä pitkin tuntureita, kun suksien pohjat eivät raapanneet kiviin. Ja kanto oli hyvä, vain hieman paikka paikoin upotti hieman, mutta se että tunturikoivikkokin kantoi, se oli uskomatonta.
  Tuo Urtaksen puuceen kuva on hauska, onko uusi retki jo tehty, näkyikö vielä? Itse muistan omalta reissultamme, että yksi puucee näkyi kyllä kokonaan ja ulkopuolelta oli ihanassa poterossa, niin kuin kaikki mökitkin. Mutta sisältä puucee oli tasaisesti täynnä lunta, aina lattialta noin 20cm istuinosan yläpuolelle asti eli ei muuta kuin lumitöihin... Urtaksella ei ole tainnut kellään olla tarpeeksi kova hätä, kun ei ole lapioon tarttunut... pitäisi tosin käydä ajoissa hommiin, jottei... heh...
  Niin arvelin sulla olevan vielä viikon verran kautta jäljellä, arvaus taisi osua oikein, tosin arvelin mielessäni, jottet enää pilkkien aikaan ole siellä. Ja sitten vihdoinkin omaan kotiin vai?
  Meillä oli täällä etelässä Pääsiaisenä todella lämmintä, sen jälkeen on ollut hieman viileämpää, lupasi taas lämpenevää. Mikäs oli pyhinä pihatöitä ja ikkunoiden pesua tehdä, ulkona samalla kahvitellen. Jotkut jopa shortseissa liikkuivat, itse en uskaltanut edes pelkästään t-paidassa olla, kun yritin flunssaa välttää, mutta... Sujuikos siellä pyhät rauhallisesti vai?
  Mulla myös flunssa, ei tosin noin paha kuin sulla. Mulla alkoi viime su aivan mahdottomalla aivastelulla ja nenän valumisella, nyt vähän käheyttä, töissä olen toki ollut, mutta ulkona olo on muuten pitänyt jättää väliin, koleuden ja tuulen takia. Mutta kyllä me tästä selvitään, tsemppiä!!!
  Jotain tämmöistä taisin kitrjoitella, taisi tulla vähän lisäyksiäkin, kun vauhtiin pääsin :)

  VastaaPoista
 4. Hei Sari!
  Enpä päässyt sängyn pohjalta katsomaan Urtaksen lumitilannetta, mutta kuulemma lunta oli tullut lisää. Huussin katto oli ollut vielä sentään näkyvissä.
  Kunpa kyseessä olisikin ollut tavallinen flunssa... Lääkäri kuunteli keuhkot ja sanoi niiden soivan kuin urkupillit. Koko kevään hiihdot ja ulkohommat on nyt tehty. Keskityn lääkekuuriin, lepoon ja iltaohjelmien hoitamiseen. Pilkkien aikaan kykenen pihavahdin töiden sijaan hoitamaan aamupalavahdin tehtäviä. Kilpisjärvellä on ollut viime aikoina paljon tuulisia päiviä, raakaa viimaa.
  Pääsiäisaika oli kai rauhallisempi kuin aiemmin. Arvelisin.

  VastaaPoista