16. kesäkuuta 2015

Alkukesän elämää Rovaniemellä

Siskon kanssa innostuttiin keräämään ja säilömään ravitsevaa nokkosta. Ensin poimin lehtiä hansikkaat kädessä, sitten ryöppäsin niitä suolavedessä minuutin tai pari ja sitten puristelin vedet pois. Tässä vaiheessa ihastelin vahvaa väriä ja nokkosmassan muovailtavuutta. Kokeilin "nokkoslumipalloja" ja sitten kuvassa näkyvää "nokkosjalkapallokenttää". No, lopulta pussitin pilkottua nokkosmassaa pieniin muovipusseihin pakastettavaksi. Tuttujen nokkoslettujen lisäksi kokeilin yksinkertaista kastiketta, jossa paistinpannulle laitetaan nokkosen lisäksi vain fetajuustoa. Todella hyvää paistetun lohen päällä uusien perunoiden kanssa! Niin, ja kai myös ravintoarvo on kohdallaan.

Lapissa mustikka kukkii tällä hetkellä ennätysmäisen runsaana. Saapas nähdä kuinka muut asiat (kuten pölytys) loksahtavat kohdalleen, saadaanko vielä poimia mustikoita pakastimet täyteen. Minä poimin kesän ensimmäisen luonnonkukkakimppuni lähimetsästä mustikanvarvuista. Mielestäni kukkiva mustikkakimppu on herkän kaunis heleänvihreine lehtineen ja vaatimattomine kukkineen.
Vähän myöhemmin poimin kotini läheltä muutaman kulleron pariksi keittiön kulleroverholle. Katkoin kulleroita kovin säästeliäästi, jotta näistä Lapin kukista olisi muillekin mahdollisimman paljon iloa. Parin päivän kuluttua koko kulleropaikka oli kuitenkin tuhoutunut työmaan alle.Pian matkustan Lapista Kökariin Ahvenanmaalle. Kirjoittelen sitten seuraavaksi sieltä kuulumisia.

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Pitkästä aikaa, olen kyllä käynyt sivuilla usein, mutta vastaaminen on vain jäänyt. Aina tuntuu olevan ihan liian kiire ja jollain lailla myös laiska olo, onkohan tää jotain kevät-kesä väsymystä vai mitä? Tuntuu, ettei jotenkin saa itsestä mitään irti, huokaus... mutta kai se taas tästä. Lomaan vielä kuukusi aikaa.
  Pitikin jo kirjoittaa ja kysyä, että jokos olet muuttanut "etelään", mutta ilmeisesti et ihan vielä. Millos matkustelet? Joko juhannus kuluu saristossa? Itse olen silloin hieman idempänä saaristossa minäkin.
  Täällä etelässä on ollut aika vilakkaa, viime lauantaina oli kesäinen päivä, mutta sitten taas viileni. Juhannukseksi lupailtiin vielä viikonlopun tienoilla mukavia kelejä, mutta pikku hiljaa näyttää sekin muuttuvan, sateisemmaksi ja koleammaksi. Toivottavasti ei sentään tulee viime vuoden kaltaista, silloin taisi olla lämmintä vain kymmenkunta astetta...
  Pitikös sun suorittaa jotain elintarvikepasseja tai anniskeluun liittyviä lupia, kun ravintolaan töihin menet? Oletko kauan Kökarissa? Itse asiassa luulin, että olet jo.
  Ilmeisesti et sitten tänä kesäsnä vaeltele Abiskosta Kilpparille vai olikos se toisinpäin? Oletko syksyllä Kilpparilla oppaana?

  Mukavaa ja toivon mukaan aurinkoista Juhannusta! :)

  VastaaPoista
 2. Hei Sari!
  Olen suorittanut aikoinaan sekä elintarvike- että anniskelupassin. Onneksi. Saavun juhannukseksi Kökariin, itse asiassa olen juuri nyt sinne matkalla. Lensin Roista Hkiin, nyt istun bussissa Korppooseen ja sitten seuraa kolmen tunnin lauttamatka Kökariin. Nämä mun työmatkat... Koko kesä menee saaristossa. Syksyllä on tarkoitus vaeltaa Kilpis - Paras - Pältsa -suunnalla. Kaikki muu on avoinna vielä. Hyvää kesää! Olen aivan varma, että sää lämpenee vielä.

  VastaaPoista