6. heinäkuuta 2015

Källskärin kesäparatiisissa

Kauniilla ilmalla vapaapäivänä hyppäsin jälleen Källskärin veneeseen. Tällä kertaa meitä oli mukana vain kourallinen matkustajia, joten läksimme matkaan pienellä puuveneellä. Istuin veneen keulassa, kuuntelin veden ääniä, tunsin auringon lämmön iholla ja tarkkailin ympäristöä. Kotimatkalla kuljettaja ohjasi veneen sileiden kallioiden välisestä kapeasta uomasta, huikean kauniista paikasta! Saarelle päästyämme pulahdin pikaisesti virkistävään meriveteen ja jatkoin opastettua saarikierrosta uudessa kauniissa uimapuvussani. Sain lempinimen "Källskärin lady". Kökarissa vierailleet ystäväni heittivät ilmaan osuvan kysymyksen: "Miksi täällä kaikki kukat näyttävät niin kauniilta ja kirkkailta?" Ne tosiaan näyttävät hehkuvan. Ehkä se johtuu valosta. Aurinko paistaa hyvin usein ja vesi heijastaa valoa. No, olkoon kuinka vain, kuvat puhukoot puolestaan siitä, miksi olen niin ihastunut Källskäriin!

3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Siellä on tosi kaunista! Nuo kalliot näyttävät upean sileiltä ja muodokkailta. Ja kukat ja maisemat muutenkin. Kun näin pitkospuut ja katajat, niin tuli jollain lailla lappi mieleen, samaa karua kauneutta, niin kuin olet aiemmin verranutkin.
  Onko siellä ollut koko ajan kauniita aurinkoisia päiviä vai oletko vain valinnut kaikki kauniit kuvat tänne, heh... Täällä ei ole tuntunut noin upealta, tosin viime viikolla oli aurinkoista ja melko poutaistakin, loppuviikosta pari päivää tosi lämmintäkin. Mutta täällä oli merelläkin häkkärää koko viikonlopun ja kova tuuli.
  Edellisessä kirjoituksessa taisit kertoa, että jos siellä on helle, niin on tosi kuuma? Täällä taas yleensä on helteellä tullut paettua merelle, mökille, jossa lähes aina käy tuulenvire, eikä ole läheskään niin kuuma kuin mantereella.
  Onkos työ rankkaa? Onko paljon veneitä liikkeellä? Vai eikö kausi vielä ole käynnistynyt?

  VastaaPoista
 2. Hei Sari!
  Täällä on kaunista ja sää on ollut enimmäkseen poutaista. Nyt tosin pieni sadekausi yllätti - tai ei niin pienikään. On satanut kunnolla ja tuullut niin, että veneilijät eivät ole uskaltautuneet avomerelle. Kuulema Källskärissä värit loistavat vahvoina sateella. Ehkä menen joskus katsomaan. Mitä se meren "häkkärä" on? Työpaikkani ja kesäkotini sijaitsevat suojaisassa paikassa ja täällä on selvästi lämpimämpää kuin vaikkapa saaren pohjoisrannalla. Olen pikku hiljaa oppinut tarjoilijan työssä tarvittavia taitoja. Välillä tulee paineita, jos on kiireistä, mutta enimmäkseen on ollut aika rauhallista. Veneitä liikkuu jo aika mukavasti. Kauden kunnollista käynnistymistä odotellaan kuitenkin vielä säiden lämpenemisen kanssa käsikädessä.

  VastaaPoista
 3. Moikka!
  Heh, en mä osaa tarkasti selittää "häkkärää", ehkä se on jonkin laista utusuutta auringon edessä, kai sen voisi toisin sanoa, että on jonkinlaista pilveä tai merisumua, jottei aurinko paista suoraan, vaan ikään kuin "verhon" takaa.

  VastaaPoista