29. tammikuuta 2016

Ylläksen tammikuu lomamestarin näkökulmasta

Ihanaa, että eletään jo tammikuun loppua - pimeä aika alkaa taittua ja joinakin päivinä, yhä lisääntyvästi saadaan kaivattuja auringon säteitä. Toimin siis kevään Lapland Hotellilla lomamestarina varsin mukavassa työssä hotellin asukkaiden iloksi. Varsinaisia pakkasrajoja retkillä ei tunneta.Tammikuussa paleltiin kylmässä ilmassa, kun pakkanen asettui 40 asteen tuntumaan useiksi päiviksi. Varsinkin revontuliretkillä Äkäslompolojärven jäällä kylmä tunki luihin ja ytimiin. Kotona palelin pitkään peiton alla ja tuntui, etten lämpene enää lainkaan. Sitten hoksasin hengittää kuivauskaapin lämmintä ilmaa, sain keuhkot jälleen lämpimiksi ja pystyin nukkumaan. Minulla on ollut vähän huonoa tuuria revontulten suhteen, sillä järjestän jo kolmatta talvea revontuliretkiä, emmekä ole kertaakaan onnistuneet näkenään taivaanvalkeita. Onhan niitä muina iltoina ollut, kiusallaan kai.

Tammikuun upeimpia retkiä ovat olleet lumikengillä kiipeäminen Kellostapulin huipulle. Paljon pehmeää lunta on taannut minulle hyvän treenin, kun olen edellä tallannut polkua. Joka kerta ihastun uudestaan siihen, kuinka lumi ja puut muuttuvat ylös noustessa. Alhaalla hoikkina ja pitkinä kasvavat kynttiläkuuset vaihtuvat ylhäällä salaperäisiksi pyöreiksi tykkylumen piilottamiksi olioiksi.

Seuraavat kuvat on otettu Lomamestarin hiihtoretkeltä, suunnittelin brittiasiakkaalle alamäkivoittoisen reitin. Ajoimme ensin bussilla ylös tunturiin, josta hiihdimme Tunturijärvelle. Siellä syötin laavulla kuukkeleille leipää kämmeneltä ja asiakkaani oli paikasta aivan haltioissaan. Sitten jatkoimme hiihtoa Velhonkodalle makkaran paistoon. Sieltä hiihdimme Äkäshotellille, matkaa kertyi mukavasti 17 km. Minullekin teki hyvää viipyillä ja ihastella kaikkea matkan varrella. Suomalaisena sitä saattaa valmiilla ladulla vain hiihtää porskuttaa eteenpäin kiinnittämättä huomiota moniin kauniisiin yksityiskohtiin.
2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Siellä on todella kaunista! Lämpötilakin taitaa jo olla inhimillisempi ulkoilun kannalta. Onkos sinulla nykyisessä työssäsi enemmän vapaa aikaa, ehditkö itseksesi luonnon rauhaan hiihtelemään?
  Täällä on viime päivinä tullut oikein kunnolla vettä, lumet ovat sulaneet ihan silmissä, liukasta on riittänyt. Tänään oli aamusella pieni räntä-lumihuntua maassa, onneksi oli tarttunut jäähän kiinni, muuten ois voinut käydä köpelösti.
  Mukavaa Ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, samoin hyvää Ystävänpäivää! Kaunista on tosiaan ollut. Lämpötilakin on sopiva ulkoiluun tällä hetkellä. Kävin juuri pienellä hiihtoretkellä kolmen asteen pakkasessa ja pyryssä. Lunta lentää vaakatasossa, testasin laskettelulasien käyttöä. Olivat ihan hyvät, kunnes huurustuivat niin etten nähnyt kunnolla eteeni. Vapaa-aikaa on nykyisessä työssäni riittävästi, ehdin sopivasti omille retkille halutessani. Työni on osa-aikatyötä.

  VastaaPoista