29. huhtikuuta 2016

Kotiin lähdössä Kilpisjärveltä


Olen ollut reilut kolme viikkoa Kilpisjärvellä, joista kaksi viikkoa vedin opastettuja hiihtoretkiä ja loppuajan olen pitänyt lomaa. Hiihtoväki on vähentynyt Kilpisjärvellä - ja varsinkin hotellilla. Voi vain muistella taaksepäin niitä vuosia, kun retkillä oli pitkä jono ja monta opasta. Nyt sain välillä jännittää toeteutuuko retki eli lähteekö maastoon vähintään kolme hiihtäjää. Aiemmin retkien hinta on sisältynyt majoitukseen, mutta nyt hotelli on hinnoitellut retket reippaalla kädellä - ja siitä on kuulunut nurinaa sieltä ja täältä. Yksi aikakausi tuntuu olevan takana päin, vaikka pieni sitkeä asiakaskunta tulee ensi keväänä hiihtämään viikoksi vetämilleni retkille. Tervetuloa viikolla 14 vuonna 2017 hiihtämään Kilpisjärvelle, mukaan mahtuu!

Olen toukokuussa lähdössä viikoksi Montenegroon lomailemaan. Maata on kutsuttu maailman kauneimmaksi maaksi! Ohjelmassa on ohjattua joogaa aamuisin ja iltaisin. Päivisin toivon voivani patikoida ja ehkä käydä uimassa. On kiva lähteä omalle lomalle, kun olen talven mittaan loihtinut työkseni ilon ja onnen hetkiä muille lomailijoille.

Ja odotan jo myös Kökarin kesää. Tänä vuonna aloitan siellä työt jo kesäkuun alkupuolella. Odotan merta, kallioita, aurinkoa - ja kunpa taas tulisi tuttuja käymään!

6 kommenttia:

 1. Hei, Riitta ja kiitos kuulumisista! Nyt voin siis iloita, että kävin Kilpisjärvellä "vanhaan hyvään aikaan". Sain hiihtää letkassa, jonka toisessa päässä olit sinä ja toisessa Kuju. Ja sattuipa kerran niinkin, että silloinen hotellin johtaja salli meidän hiihtää kaksistaan Tuipalille, kun muita ei kertakaikkiaan ollut. Unohtumaton reissu. Illalla laulettiin Kujun tahdissa.

  Olen käynyt päiväretkellä Montenegrossa. Tuli valtava kaatosade, ja kahlasimme kahvilaan turkoosin veden äärelle. Sitten bussilla vuorille, huh!

  Kauniita paikkoja riittää Euroopassakin. Palasimme juuri Ligurian rannikolta Rapallosta, josta pääsi kätevästi mm. kauneudestaan kuululle ja Unescon suojelemalle Portofinolle.

  Pahaksi onneksi Genovasta karannut öljylautta rantautui tuulen mukana Rapalloon, johon ajautui valleiksi öljyntorjunnassa käytettyä imeytysraetta tai mitä lienee haketta. Näytti ihan sinimustilta simpukan kuorilta. Vasta vapunaattona pääsin uimaan.

  Hienoa, että pääset puhdistamaan mieltäsi ja kehoasi joogalla ja maiseman kauneudella ennen Kökaria, eikä niissäkään maisemissa ole moittimista. Suloista suvivirren aikaa! Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena!
   Oi olet taas matkustellut ja avartanut näin maailmankuvaasi. Pian on minun vuoroni etsiä niin ulkoista kuin sisäistäkin kauneutta ja rauhaa Montenegron joogaviikolla. On niin tavattoman arvokasta välillä puhdistaa mieltään ja kehoaan. Ehkä sitten on enemmän annettavaa toisillekin. Kaikkea hyvää ja nythän sinä tiedät mistä minut kesällä löydät, jos innostut piipahtamaan Kökarissa.

   Poista
 2. Moikka!
  Olipa kiva nähdä viime viikolla, vaikka juttelu aika oli lyhyt, niin olisi ollut harmi jos olisin nähnyt vain sun sukset, kuten jo ehdin luulla :)
  Nyt on jo tullut oltua muutamia päiviä täällä etelän "helteessä", vaikea tottua sen kylmän & valkeuden jälkeen. Toki ihanaa, että kesä tekee tuloaan ja luonto on upea!
  Mukavaa matkaa & lomaa !!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari!
   Olipa mukava rupatella sinun ja miehesi kanssa Kilpisjärvellä ja kuulla vaativasta retkestänne. Minä olen nauttinut Rovaniemen harvinaisesta lämmöstä ja käynyt Ounasjoessa uimassa virkistävässä vedessä. Mahtaa Montenegron vesi tuntua lämpimältä Ounasjoen jäälauttoja sisältävän veden jäleen!
   Kiitos vain, kohti uusia seikkailuja! Nautitaan kesästä!

   Poista
 3. Moikka!
  Mä täällä naurahdin, kun kutsuit meidän retkeä vaativaksi. Kun lukee täältä netistä eri ihmisten vaellustarinoita, niin omat retket tuntuvat aika vaatimattomilta. Toki talvi on haastavampaa kuin kesä. Uusi kokemus oli kyllä se lumen muuttuminen soseeksi, olin kyllä siitä lukenut, mutta en olisi ikinä uskonut, että yhden päivän sade vaikuttaa niin paljon ja niin nopeasti.
  Tänä keväänä taisivat lumet lähteä aika nopeaan tahtiin Kilpisjärven seudulta, niin tokihan takamaastoista lunta löytyy vielä kesälläkin. Nyt taitaa kairassa olla aika hiljaista, mutta kohta kesävaeltajat sinne suuntaavat.
  Täällä etelässä kevät muuttui tosi nopeasti kesäksi. Hiki on lentänyt, kun on yrittänyt loppuja kevättöitä tehdä. Viime päivinä on ollut seurana parvi hyttysiä, aivan kuin lapissa olisi. Sireenit ja kielot kukkivat, luonto on upean vihreä ja vehreä :)
  Mites siellä?

  VastaaPoista
 4. Rovaniemellä on nyt ihanan lämmintä. Koivuissa on pienet lehdet ja vuorenkilvet kukkivat puiston kukkapenkissä. On niin lämmintä, että kävin äsken pikkuhameessa ja t-paidassa uintiretkellä Ounasjoessa. Kylmä vesi virkistää. Alkukesä on ihanaa aikaa, nautitaan siitä! Rovaniemellä ei ole vielä hyttysiä näkynyt.

  VastaaPoista