24. toukokuuta 2016

Joogamatkalla Montenegrossa

Olen juuri palannut lomamatkalta Montenegrosta, jota on kutsuttu maailman kauneimmaksi maaksi. Sana Montenegro tarkoittaa mustia vuoria. Asuimme rauhallisessa ja turvallisessa Herceg Novin kaupungissa Adrianmeren rannalla tummien vuorten välissä. Sää ei suosinut, sillä oli kylmintä vuosikymmeniin vuodenaikaan nähden ja aika sateista. Muutoin matka oli oikein onnistunut. Olo on levännyt ja rentoutunut.

Osallistuin Kotorin vanhaan kaupunkiin suuntautuvalle bussiretkelle, jonka aikana näimme kauniin Kotorin lahden. Kotor on valittu Unescon maailmanperintökohteeksi, keskiaikaisen kaupungin kapeilla kujilla kuhisi väkeä. Satamassa näimme valtavia kerrostalon kokoisia risteilyaluksia. Vierailimme myös Perastin kylän edustalla olevalla tekosaarella ja siellä sijaitsevassa katolisessa kirkossa.

Vain yhtenä päivänä aurinko lämmitti niin, että tarkenin ottaa aurinkoa hotellin uima-altaan äärellä. Vesi sekä Adrianmeressä että hotellin altaassa oli vielä raikkaan viileää. Onneksi olen uinut avannossa koko talven!
Erikoisin kokemus oli merenrannalla sijaitsevassa jalkahoitolassa vierailu, kun upotin jalkani akvaarioon. Hoitavat kalat nyppivät jalkojen ihoa ja sen jälkeen vuorossa oli huolellinen jalkojen hoito ja kynsien lakkaus. Oli prinsessaolo!
Jooganopettajamme ohjasi meille joogaa aamuin illoin. Sään salliessa joogasimme ulkoterassilla merinäkymällä! Tiivis joogaharjoitus teki hyvää keholle ja mielelle.

3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Tervetuloa takaisin Suomeen! Mukava kuulla, että matka oli onnistunut :)
  Oliko koko joogaryhmä täältä Suomesta vai eri puolilta maailmaa?
  Jokos sinä pian vaihdat tänne merellisiin maisemiin?

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Kaikki joogaajat olivat Suomesta ja aika moni vieläpä Äkäslompolosta! Opetus tapahtui suomeksi ja porukka oli mukavaa.
  Aivan pian siirryn Kökariin merellisiin maisemiin. Kesä merkitsi minulle aikoinaan Helsingissä yksiössä asuessani tukalan kuumaa aikaa, mutta nyt odotan saariston kesää innolla. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Kaikki joogaajat olivat Suomesta ja aika moni vieläpä Äkäslompolosta! Opetus tapahtui suomeksi ja porukka oli mukavaa.
  Aivan pian siirryn Kökariin merellisiin maisemiin. Kesä merkitsi minulle aikoinaan Helsingissä yksiössä asuessani tukalan kuumaa aikaa, mutta nyt odotan saariston kesää innolla. Hyvää kesää!

  VastaaPoista