14. joulukuuta 2020

Kilpisjärven peilikirkkaalla jäällä luistelemassa


Olipa ainutkertaisen huikea kokemus päästä luistelemaan Kilpisjärven jäällä itsenäisyyspäivän alla. Peilikirkkaan jään läpi näkyi pohjakivet, mikä tuntui aika hurjalta luistellessa. Naskalit, kirves, kelluntatakki ja välillä seura turvasivat menoa.  Ensi hätään luistelin punaisilla lainaluistimilla, mutta sitten bussi toi omat retkiluistimeni. Monta päivää oli lauhaa ja tyyntä, ihanteelliset olosuhteet. Pakkasen kiristyessä ja jään vahvistuessa jää alkoi pitää ääntä. Se rasahteli, paukahteli ja ujelsi. Vaikka tiesin jään siinä vaiheessa varsin vahvaksi, silti äänten mukana alkukantainen pelon tunne hulvahti kehon läpi. Siinä sai rauhoitella itseään ja pitää pään kylmänä.  

Olen todella kiitollinen tästä luistelumahdollisuudesta. Se on ehdottomasti yksi hienoimmista hetkistäni Kilpisjärvellä.

37 kommenttia:

 1. Moikka Riitta!
  Oikein hyvää ja rauhallista Joulua!
  Ja paljon onnea syntymäpäivänä!

  VastaaPoista
 2. Hei, Riitta!

  Valo lisääntyy ja kevättä kohti mennään - ainakin täällä Naantalissa.
  Ehti täällä talvi olla pari kuukautta.
  Olen katsellut upeita kuviasi niin lumi-iglussa kuin Kilpisjärven jäällä.

  Miten olen väistellyt koronaa? Kotona Rovaniemellä vai piiloutuneena tunturiin? Sinua varmaan matkailualan toimijana työn väheneminen on haitannut.

  Minä - vanha rouva - olen saanut jo ensimmäisen rokotteen, ja oitis olo tuntui turvallisemmalta.
  Kulttuurielämän nälkä on hirmuinen; onneksi museoihin on päässyt ennakkovarauksella. Olen myös käynyt striimatulla matkalla Islannissa kaksi kertaa.


  Aurinkoista kevättä!
  Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena!
   Kiitos Naantalin aurinkoisista terveisistä. Minun talveni on kulunut kotona Rovaniemellä, josta olen välillä päässyt virkistäytymään ihanalla Kilpisjärvellä. Töitä ei ole ollut tänä talvena. Meitä on monta matkailualan ihmistä samassa tilanteessa. Yhden talven kestän, nyt jännittää miten kesätöiden kanssa Ahvenanmaalla käy. Ehdinkö saada rokotteen sitä ennen? Ja miten ensi talvi? Ystävyyssuhteiden merkitys on korostunut, yritän kuntoilla kohtuudella (palautumisen kanssa ongelmia) ja kokata/leipoa monimutkaisia ruokia ajan kuluksi. Voi hyvin siellä Naantalin auringossa!

   Poista
 3. Moikka Riitta!
  Mitä kuuluu? Kotonako olet?
  Oletko ollut Kilpparilla tai kuullut sieltä kuulumisia? Jos olet, niin onkohan siellä yhtään hankikantoa? Jos vaikka loppukuusta sinne pääsisi, pian kaksi vuotta edellisestä talvireissusta kulunut. Eipä tässä kyllä muutenkaan ole juuri muuallakaan (kuin ruokakaupassa) ole tullut käytyä. Kaikki liikkuminen ollut aika minimissä, ihan vain varmuuden vuoksi. Jos ja kun reissuun lähdetään, niin pitänee liikkua vielä vähemmän ja matkakin taittaa ihan omin eväin ja suoraan maastoon ja samoin maastossa olon jälkeen kotimatka.
  Täälläkin oli tänä talvena lunta, nyt jo ikkunasta katsoessa nurmikko näkyy, toki luntakin vielä isoilla alueilla, pikin pihaa, mutta kesä kovaa vaihtia tulossa. Hanhia ja joutsenia pelloilla Kaakattamassa.
  Oletko menossa kesäksi saaristoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sari!
   Sain juuri puhelun Kilpisjärveltä. Tunturissa on kuulema paljon porukkaa hiihtämässä ja telttailemassa. Lunta on paljon, kiviä ei näy, mutta jään päällä on paikoitellen vettä. Teräshankia ei ole kuulema vielä tullut.

   Olen päässyt silloin tällöin käymään Kilpisjärvellä ja olen taas sinne lähdössä hiihtelemään. Siitä asiasta olen hyvin kiitollinen! Toivottavasti pääsette tunturiin, siellä on tilaa, kun vain jaksaa ensin matkustaa halki Suomen.
   Saariston kesää odotan kovasti, jos vain tautitilanne hellittää. Onneksi nyt näyttää toiveikkaalta. Talvi kotona ollen on mennyt melko hyvin, mutta kesätyö Kökarissa tuntuisi juhlalta tässä vaiheessa.

   Poista
 4. Moikka!
  Ja kiitos Kilpparin tilannekatsauksesta.
  Kuulostaa huolestuttavalta, että porukkaa on paljon tunturissa, nimittäin auton paikoituksen suhteen, minneköhän sen mahtaa saada, jos luontokeskuksen p-paikka on täpö täynnä... saas nähdä.
  Tunturiin on suunnitteilla oma reitti, merkittyjen reittien ulkopuolelle, teltassa yöpyen, joten siinä mielessä porukan paljous ei haittaa.
  Oletko jo siellä? Kelit ovat näyttäneet upeilta, ainakin tv:n saakarttoja katsoen.

  VastaaPoista
 5. Moi Sari!
  Parkkipaikkaa voi joutua etsimään, mutta kyllä se jostakin löytyy. Väenpaljous sijoittuu lähinnä Haltin reitille. Olen nauttinut Kilpisjärvellä olosta jo jonkin aikaa ja ai että on mahtavaa. Nyt hanki kantaa yöpakkasten jäljiltä ja suksilla liikkuminen on vaivatonta. Voi että täällä on kaunista! Pääsin jopa onnenkantamoisen ansiosta pienelle lennolle ihailemaan maisemia lintuperspektiivistä!

  VastaaPoista
 6. Moikka Riitta!
  Oli se taas kerran niin ihanaa! Ajankohtaan nähden oli kyllä aika arktisen kylmää, mutta hankikanto oli upea, jopa tunturikoivikossa.
  Saavuttiin Kilpparille vappu viikon keskiviikkona
  iltasella ja viime sunnuntaina iltamyöhällä oltiin takaisin kotona. Saapuessa P-paikka oli aivan täynnä, löydettiin yksi paikka. Pois lähtiessä oli jo rauhallisempaa. Ajomatka mennen tullen on kyllä hirmu pitkä, huh...
  Reitti meni suunnilleen näin: Kilppari-Terbmisjärvi-Salmikuru-Siedjonjärvi-Valtijoki-Somaslompolo-Muoddajärvi-Taabmajärvi-Ruunuvuopio-Pirunportti-Raittijärvi-Terbmisjärvi-Kilppari. Eli oltiin aivan Haltin reitin ulkopuolella.
  Alkumatkasta Tsahkaljärven ympäristössä tuli muutamia ihmisiä vastaan, Salmikurussa nähtii kauempaa yksi ahkion kanssa liikkeellä ollut, Somaslompolon jälkeen tuli koiravaljakko vastaan, Taabmantuvalla oli pari päiväretkeläistä Porojärveltä, muuten näimme muutamia kelkkailijoita lähempää ja kauempaa, paluumatkalla Terbmiksen tienoilla oli taas väkeä.
  Muutenkin Kilpparin ympäristössä oli ihanan rauhallista, varsinkin silloin kun sinne saavuttiin. Tsahkalin koivikotkin näyttivät saaneen olla kelkoilta rauhassa. Viime lauantai-iltana tosin pohdittiin, että onkohan Norjan raja avattu, sen verran pärinää kuului järven suunnalta?
  Mitä kuuluu? Oletko vielä Kilpparilla vai jo kohta saaristoon siirtymässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari!
   Onnittelut hienosta vaelluksesta! Minä viivyin tällä kertaa pitkään (kuusi viikkoa) Kilpisjärvellä. Palasin kotiin Äitienpäivänä ja nyt ajatukset ovat jo kääntyneet Kökaria kohti. On kyllä ihanaa päästä taas saaristoon kesäksi ja töihin pitkästä aikaa. Hyvää kesää!

   Poista
 7. Moikka!
  Matkustettiin sitten samana päivänä Kilpparilta kohti kotia. Vau, kuusi viikkoa, oisipa joskus mahdolisuus samaan. Taisin aiemmin ymmärtää väärin, että olit pääsiäisen jälkeen vasta lähdössä Kilpparille, mutta sähän olitkin sitten jo pääsiäisen vietossa niissä upeissa maisemissa :)
  Kotona oli vielä maanantaina puissa vain silmut, mutta nyt on jo lehdet, parin päivän lämpö sai luonnossa ihmeitä aikaan. Kaikki on aivan heleän vihreää.
  Kiitos ja samoin sinulle hyvää kesää! Eiköhän tämä tilanne parempaan päin ole menossa. Oletko jo saanut rokotuksen? Mulla on ensimmäisen piikin aika varattuna ensi viikolle.

  VastaaPoista
 8. No moi Sari!
  Samana päivänä tosiaan matkustettiin kotiin. Rovaniemellä oli eilen yksi lämmin päivä, niin että pyöräilin helletopissa ja hameessa. Kaikki ihmiset näyttivät hullaantuneen onnellisilta. Tänään kuitenkin tuuli yhtä kylmästi kuin ennenkin. Sain tänään koronarokotuksen! Hieno juttu, saa nähdä tuleeko oireita. Varustaudun tässä muutenkintäyttä höyryä ja isolla innolla kesää varten. Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
 9. Hei Riitta!
  Terveisiä täältä helteen keskeltä :)
  Mitäs aurinkorannalle kuuluu? Ootko jo ihan paahtunut?
  Olis reilun viikon päästä tarkoitus lähteä jonnekin päin lappia vähän viilentymään, pitää vielä katsoa, miten tää säätila mahdollistaa paikan, liian helteistä ei saa olla, muuten tulee rinkka selässä liian tukalaa. Jos muualla liian tukalaa, niin Kilpparille sitten.
  Kesäisiä terviesiä!

  VastaaPoista
 10. Hei Sari!
  Kiitos, kyllä tänne saaristoonkin lämpö on tiensä löytänyt. Eilen pääsin mukaan merelle perinneveneen kyydissä. Suojauduimme paahtavalta auringolta sateenvarjon alle suojaan. Näppärää! Tänään tuuli kääntyi puhaltelemaan pohjoisesta viilentäen oloa. Mukavaa retkeä pohjoiseen! Mä jään ehkä joksikin aikaa aistimaan saariston lämmintä syksyä.

  VastaaPoista
 11. Hei Riitta!

  Kökarin museossako olet opastanut tänä kesänä?

  Kuju esiintyi Rymättylän Röölässä lauantaina. Mies on säilyttänyt äänensä ehjänä ja hyvänä. Nostalgisia lauluja ja kivoja välijutusteluja.
  Mielessäni hiihtelin Kilpisjärven hangilla kahden pätevän oppaan välissä.
  Olen kiitollinen, että olen sen saanut kokea. Kiitos Sinulle!

  Kaunista syksyä sinne saaristoon!

  Helena

  VastaaPoista
 12. Hei Helena!
  Kyllä vain, Kökarin museolla on kesä vierähtänyt nopeasti ja viikon päästä se jo sulkee ovensa. Kirjoitit koskettavan kauniisti! Kiitos Helena ja voi hyvin!
  Riitta

  VastaaPoista
 13. Moikka Riitta!
  Huhuu... missä oot?
  Yritin viime viikolla kirjoittaa pari kertaa, sainko kumpaakaa viestiä lähtemään?

  VastaaPoista
 14. Hei Sari!
  Nyt vasta sain kommenttisi, ei ole tullut viime viikolla. Kerron kuitenkin kuulumisiani. Jäin Kökariin viettämään syksyä, kun se kuulema on kaunis, lämmin ja rauhaisa. Siis yleensä - nyt on kuitenkin ollut tuulista, sateista ja viileääkin. Lapissa taas kuulema on ollut erityisen värikäs ruska. Olen nauttinut saaristoelämästä tällaisenakin. Odotukset talvelle Lapissa on korkealla. Tänään tuli työtarjous Ylläkselle. Mitä sinulle kuuluu? Voi hyvin!

  VastaaPoista
 15. Moikka Riitta!
  Höh... kirjoitin pitkät luritukset, ekalla kerralla mielestäni mokasin lähetyksessä, mutta tokalla kertaa mielestäni lähti, jäi odottamaan hyväksyntää ym. luki...
  Ihan hyvää kuuluu, vaikka töitä en olekaan vielä löytänyt, etsinyt kylläkin, mutta kyllä tää aika on kotonakin ihan hyvin sujunut. Aika paljolti pihalla ja puutarhassa on tullut oltua. Marjoja ja sieniä on tullut poimittua, jospa kohta löytäisi suppiksia (suppilovahvero).
  Kyselinkin sulta, että missä mahdat olla, saaristossa/kotona/Kilpparilla, mutta nythän jo siihen vastasitkin eli oot täällä "etelässä".
  Ja juu kesä tuntui loppuvan, kun helteet loppuivat. Oli pitkä sateinen jakso ja nyt on ollut hitsin kylmää jo pitempään. Kyllä sitä lämpimämpää syksyä odotti, mutta...
  Lapin ruskaa on kehuttu, pariin otteeseen tv:ssä näkynyt hienoja kuvia, pääsispä sinne. Täällä kotona vaahteroista tippuu lehdet vihreinä, mustien pilkkujen lisäksi ovat osittain kuivan käppyriä, varmaankin se kesän hellekausi aiheutti sen. Ikkunasta katsoen ei juuri ruskaa näy, koivuissa hiemnan keltaista.
  Me käytiin kesävaelluksella Nellimin suunnalla tai siis autolla sinne ja vaeltamassa oltiin Kessi-Vätsärissä. Ensin Piilolan polkua jonkin matkaa ja sitten omia polkuja, Norjan rajan tuntumassa (Venäjän rajavyöhyke oli alkumatkasta aika lähellä). Maasto oli aika haastavaa, paljon suota, kaatuneita keloja ja kivikkoa, ei siis rakkaa vaan isompaa eli sai kierrellä ja kaarrella. Vähän piti reittiä lyhentää, jotta ehdittiin kotiin (toiset rokotusajat painoivat päälle). Eihän metsälappi vedä vertoja tunturilapin avaruudelle, mutta välillä jotain erilaista nähtävää. Vain yksi päivä oli helteinen, muuten ihan ok, lopussa vähän sadetta. Ja hilloja poimittiin melkein joka suolta eli oli niistä soista sen verran iloakin :)
  Koskas lähdet pohjoiseen, ehkä ensin kotiin käymään ennen "tonttuilua"? Olikohan Rovaniemellä jo pari päivää sitten lunta? Meinaatkos ehtiä vielä Kilpparille, siis nyt syksyllä?
  Kiitos ja samoin sinulle, voi hyvin! :)

  VastaaPoista
 16. Moikka Riitta!
  Mitä kuuluu? Oot varmaankin jo lähtenyt pois saaristosta? Oletko jo mahdollisesti tonttuilemassa Ylläksellä? Jos niin, olitko välin "vain" kotona vai kävitkö Kilpparilla?
  Viime päivinä on tuntunut kalsealta, eilen aamulla oli maa valkea, viime yönä tuli räntää ja vettä, tänään pääkallokeli. Mitäs siellä? Joko olet hiihtänyt?
  Mukavaa alkutalvea!

  VastaaPoista
 17. Hei Sari!
  Viivyttelin saaristosta lähtöä syksyllä, kun siellä on kuulema yleensä lämmintä ja aurinkoista pitkään. No nyt oli viileää ja sateista, mutta oli silti mukavaa jäädä lomailemaan. Pääsin toki käymään myös Kipisjärvellä loka-marraskussa hoitamassa koiria, kiipeämässä jalkaisin Saanalle, luistelemassa Kilpisjärven rannalla ja hiihtämässä ensimmäiset retket tunturisuksilla. On se niin huikea paikka ja olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut mahdollisuus käydä siellä säännöllisesti. Nyt aloitin työt Ylläksellä oppaana ja toden totta toivon, että Lapin matkailu palautuu vähitellen. Äkäslompolossa kaivataan lisää lunta jäisille laduille ja tietenkin kaikille lumeen perustuville safareille. On mukava olla täällä kahden vuoden tauon jälkeen. Kaikkea hyvää, uskollinen kommentoijani!

  VastaaPoista
 18. Moikka Riitta!
  Mitä kuuluu? Käyn aina välillä katsomassa, oisko Riitta kirjoittanut jotain ja laittanut meille etelän eläjille kauniita pohjoisen kuvia katseltavaksi... mutta sinulla taitaa olla siellä kiirettä, kun britit ja muut turistit taas suurin joukoin Suomen lappiin lentävät. Toivottavasti olet pysynyt terveenä (etteivät ole tuoneet tuliaisiksi tartuntaa)?
  Oikein hyvää Joulua sinulle sinne pohjoiseen!
  Ja paljon onnea huomisen syntymäpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 19. Moi Sari!
  Kiitos terveisistä ja toivotuksista. On tosiaan ollut työntouhua ja samalla pelkoa kahdesta asiasta: sairastunko koronaan ja loppuuko työt kesken kauden koronan takia. Toistaiseksi kaikki kuitenkin on kunnossa. Ylläksellä on näkynyt kauniita kaamoksen värejä. Päivällä taivas hehkuu toisinaan kuin akvarellimaalaus ja onnekkaina öinä revontulet tanssivat taivaalla. Mukavaa Joulun aikaa ja taikaa!

  VastaaPoista
 20. Moikka!
  Meilläkin täällä etelässä on ollut tänä vuonna satumainen joulumaisema, aattoyönä satoi viitisen senttiä pakkaslunta, maa on puhtaan valkea ja lisäksi puiden oksilla on lunta. Pakkasta (noin 15-20 astetta) on aika lailla näin etelän eläjän kannalta katsottuna, lisäksi kylmä viima. Aurinko on paistanut monena päivänä ja saanut iltataivaan kaamoksen väreihin (mitä se täällä voi olla). Tänään iltapäivällä oli pohjoistaivas lilahtavan vaaleanpunainen, kaunista.
  Tuo korona on pelottava ilmassa leijuva vaanija, kohta kaksi vuotta on tässä varoen eletty, juuri missään ei olla käyty. Uutisissa tulee koko ajan suurempia tartuntalukuja, jotka taitaa olla vain murto-osa todellisista määristä. Ja teillä on siellä ollut tuhansia vieraita, en ihmettele, että olet peloissassi. Välillä tuntuu, että pitäisi kaikkien olla hetken aikaa omissa maissansa, jotta tämä saataisiin aisoihin ja voisi taas elää normaalisti tai ainakin normaalimmin. Vaikeaa on, kun niin moneen asiaan vaikuttaa.
  Aika kolmanteen rokotukseen olisi tammikuun puolessavälissä, ei voi kuin odotella parempia aikoja... keväthangille olisi suuri toive taas päästä.

  VastaaPoista
 21. Moikka Riitta!
  Mitä kuuluu? Vieläkö ulkomaalaisia turisteja riittää sun iloksi (ja harmiksi)? Toivottavasti olet pysynyt terveenä?
  Meillä on täällä valtavasti lunta, tänäänkin oli reilu 10cm, riitti lykittävää muutamaksi tunniksi, huh... ja koko ajan tulee lisää, viikonlopuksi taisi luvata 30cm tai enemmän. Kaunista on kyllä ollut, kuin talven satumaassa olisi, kun puhdasta lunta maassa ja puiden oksilla, mutta saisi jo riittää, liika on liikaa.
  Yhden kerran olen käynyt hiihtämässä, ensin piti odotella, että olisi tarpeeksi lunta latuja varten. Tällä hetkellä ei lumitöiden jälkeen oikein ehdi ja jaksa, mutta jonain iltana voisi mennä, kun tulisi edes kaksi päivää poutaa...
  Kovasti odotan, jos keväällä taas pääsisi Kilpparille!!!

  VastaaPoista
 22. Moi Sari!
  Kyllä turisteja riittää! Nyt olen ensimmäistä kertaa vähän kipeänä ja jänskättää puhkeaako se koronaksi. Saattaa hyvinkin olla, altistuin töissä ja korona on levinnyt täällä Äkäslompolossakin kovasti. Terveet oppaat ovat paiskineet töitä tuplamäärän, jotta maksetut retket on saatu toteutettua. Siinä kolkutellaan jaksamisen rajoja. Koko sesongin ajan olen luullut, että kausi loppuu koronan takia kesken, mutta nyt puhutaankin ennätysmäärästä turisteja ja kauden jatkumisesta pitempään. Olen kiitollinen siitä, että tänä talvena saan tehdä oppaan töitä. Monenlaista haastetta on ilmennyt kuitenkin niin paljon, että mietin jo mahdollisia uusia tuulia tulevan varalle.
  Voimia sinne lumen lykkimiseen, jos vaikka Kilpisjärven kiilto silmissä kannustaisi.

  VastaaPoista
 23. Moikka!
  Kyllä tuota lunta siten vain tuli ja tuli, tuntikausia sai lähes joka päivä lykkiä. Rankaksi kävi. Mulla oikea olkapää ja ranne vieläkin kipeänä, oisko olkapäässä jokin hermopinne ja ranteessa vanhaa kulumaa. Täytyy pikku hiljaa parannella kuntoon.
  Mitä kulu? Vieläkö olet Ylläksellä? Toivottavasti onnistuit vältämään korona tartunan? (Ja olet onnistunut tammikuun jälkeenkin.) Sitkeässä tuntuu tämä tauti nyt kiertävän, yhä vielä hirveitä tartuntamääriä joka päivä. Varovaisutta noudattaen täytyy elellä ja liikkua. Ja toivoa parempia aikoja, niin koronan kuin tämän akuutin maailmantilanteen takia.
  Ollaan yhä edelleenkin suunittelemassa Kilpparin reissua huhtikuun lopulle. Reitti vielä hakusessa. Jos kuulet säätietoja, kantaako hanki, niin mieluusti otan tietoa vastaan. Toivottavasti bensa ei enää yhtään kallistu, näillä nykyisilläkin hinnoilla tulee huima lisäkulu viime vuoteen verrattuna. Turha kai toivoa, että vähän edes halpenisi.
  Oletko menossa keväällä Kilpparile? Ja kesäksi saaristoon?
  Voi hyvin :)

  VastaaPoista
 24. Hei Sari!
  Voi sinun kätesi ja lumen luonnin yhdistelmää! Kuinka pystyt hiihtämään tunturisssa kipeällä kädellä?
  Meillä on ollut töissä paljon koronaa ja minäkin sairastin sen yhdessä vaiheessa. Ehdin saada kolmannen rokotuksenkin ja en tiedä auttoiko se vai mikä, mutta tauti kohteli minua lempeästi. Eikä jäänyt mitään jälkivaivoja. Nyt olen oikeastaan helpottunut siitä, ettei tarvitse enää jännittää koko ajan. On rauhallisempi mieli koronan suhteen. Toki maailmantilanne huolestuttaa,
  Menen Kilpparille maaliskuun lopussa ja näillä näkymin saan viettää siellä aikaa hyvän tovin. Ehkä nähdään?
  Huhtikuussa olen paikan päällä tutkimassa kuinka hanki kantaa.
  Bensiinin hinta tosiaan näyttää nousevan jokaisella tankkauskerralla, huh huh.
  Kesäksi suunnittelen saaristoon menoa tuttuun tapaan.
  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 25. Moikka Riitta!
  Mitäs Kilpparille kuuluu? Olet ollut siellä jo jonkin aikaa ja saanut nautia satumaisista maisemista.
  Säätiedotusten mukaan siellä on ollut jo plussaa ja yöpakkasia, jokos siellä on hankikantoa? Jotta pääsis suntaamaan omille teille, luonnonrauhaan. Tarkoitus olisi olla koko loma aika luonnossa ja poissa valtareittien tungoksesta ja katkusta. Enemmänkin takamailla siis, siksi tuo hankikanto nin kiinnostaa.

  VastaaPoista
 26. Hei Sari.
  Palasin jo Kilpisjärveltä kotiin. Siellä oli lähtiessäni hyvä hankikanto joka paikassa. Nyt lämpötilat ovat kohonneet, enkä tiedä tilanteesta. Hyvää reissua!

  VastaaPoista
 27. Moikka Riitta!
  Olet pitkästä aikaa kotona "vierailemassa". Olitkin lyhyemmällä Kilpparin reissulla kuin luulin. Mukava kuulla, että jo siloin löytyi hankikantoa. Lupaili kylmempää, joten lulisi, että kelit vain paranee, saa nähdä.

  VastaaPoista
 28. Hei Sari!
  Juu, koko talvi on ollut täynnä yllättäviä muutoksia. Nyt Kilpparin reissusta tuli lyhyempi, mutta toisaalta ehdin asettua kotiin ja hoitaa rauhassa asioita ennen saaristoon lähtöä. Talven lukuisat muutokset ovat osoittaneet todeksi sanonnan "kun jossakin ovi sulkeutuu, toisaalla ikkuna avautuu". Koskaan ei tiedä etukäteen mikä on onnea ja mikä epäonnea, on vain elettävä kulloisissakin tilanteissa. Teille tulee varmaan hieno reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riitta!
   Oltiin Kilpparilla 21.4.-2.5. välisenä aikana. Lähdettiin Tierbmesjärven kautta ja palattiin Saarijärven kautta, aika pitkälti reittien sivussa kulkien. Kaikki yöt teltassa, leirit suunnilleen näin: Tsahkaljärvi - Jollanoaivi - Raittijärvi (Rommaeno) - Ruunuvuopio x 2 (päiväretkiä ympäristössä mm. Tenomuotka) - Muddajärvi - Somaslompolo x 2 (päiväretki mm. Somashytta) - Jogasjärvi - Kuonjarin lähellä - Tsahkaljoki. Alkumatkasta to-ma oli melko lämmintä, hanki osin upottavaa mm. Tenomuotkan tupa jyrkähkön koivikkorinteen juurella, melko haastavaa päästä sinne. Sen jälkeen pakkasta, yötä päivää ja upea hankikanto, mutta ikävähkö kylmä tuuli, joka usein vastaista ja nosti maasta lumen, joka tuiskusi naamalle. Aika pitkälti kuitenkin hyvää ja aurinkoista säätä, mutta kylmää.
   Mukava reissu :)
   Mitäs siellä? Etkö menekkään enää ensi talvena Ylläkselle vai miten tuo sinun arvoituksellinen kirjoitus pitäisi ymmärtää?

   Poista
 29. Hei Sari!
  Onnittelut mukavasta vaelluksesta Käsivarressa! Hyvä että saitte hankikantoakin. Kyllä Ylläkselle on ihan mahdollista palata ensi talveksi, mutta haluan vähän kartoittaa muitakin vaihtoehtoja. Mennyt talvi oli täynnä yllättäviä muutoksia, mutta onnistuin luovimaan ehjänä ja tunnen nyt oloni entistä vahvemmaksi.

  VastaaPoista
 30. Moikka Riitta!
  Oikein hyvää juhannusta sinne saaristoon!
  Siellähän sinä tutussa paikassa olet? Mitä kuuluu? Toivottavasti pelkkää hyvää? Sinusta ei ole kuulunut mitään piiiiiitkääään aikaan?

  VastaaPoista
 31. Moikka vielä!
  Unohtui äsken nimetä viesti :)

  VastaaPoista
 32. Hei Sari!
  Kiitos. Tutussa paikassa Kökarissahan minä kesäni vietän ja kaikki on hyvin. Mulla olisi kyllä jutun poikasta kirjoitettavaksi blogiin. Ehkä huomenna... Hyvää juhannusta ja kesää!

  VastaaPoista