8. marraskuuta 2013

Joulukalenteri omin käsin tehtynä


Sain tehtäväksi loihtia joulukalenterin siskon pojille. Valmiina oli kaksi Angry Birds-pussukkaa, joihin joulutonttu sitten öisin sujauttaa pikkulahjan, kummallekin pojalle omaan pussukkaansa. Muutoin sain vapaat kädet. Onneksi tehtävän tilaus tuli kännyyn kesken ensimmäistä hiihtolenkkiäni, joten asia sai hautua ilman tietoista ponnistelua.

Siinä omia latuja avatessa sikin sokin puiston nurmella ohikulkija huikkasi iloisesti: "Vapaa on vain umpihanki!" Sitä umpihankea olikin kertynyt ihan kunnioitettavasti minun ensimmäiseksi hiihtolenkiksi, 15-20 cm. Olen tainnut joskus puuskuttaa ensihöyryjä suunnilleen kuuraisella nurmikolla. Nautin hiihtolenkistä ja sen lapsenomaisuudesta. Kaulassa roikkuneeseen gps:än kertyi 6 km, vaikka olin koko ajan alle puolen kilometrin päässä kotoa.

Alkaessani ajatella joulukalenterin valmistusta illalla, minulle oli päivänselvää millaista olen tekemässä. Ihmeellinen alitajunta vai mitä se on? Tarvikkeet löytyivät kotoa, omasta tai siskon, ei kun toimeksi. Vanhojen joulukorttien hyödyntämisessä on ideaa. Ystävät ja sukulaiset tulevat mukaan joulunodotukseen, kun heidän lähettämänsä kortit kehystävät kalenteria. Laitan ohjeen alle, jos joku muukin innostuu.

Tämän ekologisen ja yksilöllisen joulukalenterin askarteluohjetta on helppo soveltaa. Kalenterin koko on 63*81 cm. Kokoa voi helposti pienentää merkitsemällä saman tiilen kohdalle kaksi tai kolme päivää.

Tarvikkeet:
Paksua pahvia 42*59 cm (tai 63*81 cm)
Punatiili -tapettia 42*59 cm
Tapettiliisteriä, pensseli
Vanhoja joulukortteja (8 pystykorttia, 9-10 vaakakorttia)
Teippiä tai kontaktimuovia
Rei'itin, narua
Pikku pussukka (tai useampi, jos lapsia on monta)
Nastoja

1. Liisteröi tapetti pahviin.
2. Teippaa neljä pystykorttia kummallekin sivulle.
3. Teippaa vaakakortteja ylä- ja ala-laitaan. Leikkaa tarpeen mukaan yhtä korttia pienemmäksi.
4. Piirrä huopakynällä kuhunkin tiileen numero 1-24.
5. Kiinnitä pussukka nastalla oikean päivän kohdalle.
6. Tee rei'ittäjällä reikä puoleen väliin yläreunaa. Pujota naru ja kiinnitä kalenteri sen avulla seinäkoukkuun.


Olin niin tyytyväinen askarteluuni, että tuijotin vielä yöllä sängystä pitkän aikaa kalenteria ennen kuin maltoin sammuttaa valot. Luomisen ja oivaltamisen ilo tekee hyvää aivoille! Jälkiviisaana kalenteri olisi kannattanut peitellä yöksi maton alle, jotta se olisi pysynyt aivan suorana kuivuessaan.

Haaveilin vielä hevosaiheisesta kalenterista hevoshullulle kummitytölleni. Siinä kaikki joulukortit olisivat hevosaiheisia ja lahjapussukka ommeltu säkkikankaasta! Harmi, että kummityttöni asuu niin kaukana. Hän on kyllä jo niin iso, että osaisi askarrella tällä ohjeella itsekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti