23. joulukuuta 2013

Tontun joulutervehdys

Ylläksen luminen maisemareitti on kuin suoraan postikortista. Lumen pyöristämät muodot, lumella kuorrutetut kynttiläkuuset, vankat männyt ja lumesta notkuvat koivujen oksat saavat kulkijan huokaisemaan ihastuksesta. Joku kutsuisi sitä lapsuuden Joulumaisemaksi. Joku toinen Talven Ihmemaaksi. Tai Satumaaksi.

Ei ehkä tarvitse mainita erikseen, mutta sanon nyt kuitenkin, että tunnen  olevani oikeassa paikassa. Olen saanut ystäviltäni viestejä muun maan synkästä lumitilanteesta. Mukaellen vanhaa sanontaa: Joulu kaikilla, lumi yksillä (tai Ylläksellä ja muualla Lapissa). Lunta on sadellut mukavasti, noin puolisen metriä tähän mennessä.

Lähes kaikilla tontuilla nenä vuotaa ja köhinä kuuluu. Mutta älkää olko huolissanne, työt hoidetaan. Tulette saamaan lahjanne ajoissa entisten vuosien malliin.

Haluan toivottaa lukijoilleni mukavaa Joulua! Herkkuja, rauhaa, välittämistä, tuoksuja, lepoa ja tunnelmointia. Niistä Tontunkin joulu muodostuu. Iloitsen jokaisesta saamastani joulukortista ja onpa toimistolle ilmestynyt salaperäisesti joku pakettikin. Jännittävää! Saan avata ekan paketin jo aamulla, kun Tontulla sattuu synttärit aattopäivään. Sitten on aika vetää hiihtotunti japanilaisille ja aloittaa jouluaterian valmistelu koko tonttujoukolle yhdessä muiden kanssa.

3 kommenttia:

 1. Jyväskylässä ainakin sataa nyt vettä eikä valkoista väriä enää ulkoa löydä. Joku jäinen kohta kadun vierellä muistuttaa etäisesti siitä vähäisestä talvesta, joka täällä jokin aika sitten oli. Olet takuulla oikeassa paikassa! Tuo lomamestaripestisi, josta kerroit edellisessä kirjoituksessasi, on kai yksi joululahjoistasi myös? Hyvää Joulua ja synttärionnittelut myös täältä "lukijoiden puolelta" Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hyvää joulua tontuille sinne pohjoiseen. Täällä pohjanmaalla oli aamulla iloinen jouluyllätys, yöllä satanut sen verran lunta, että maisema on valkoinen ; )

  Sari satunnainen lukija pohjanmaalta

  VastaaPoista
 3. Seppo: Lomamestarin pestiä voisin tosiaan ajatella elämän järjestämänä joululahjana. Kiitos onnitteluista ja hyvää Joulua Jyväskylään.
  Sari Pohjanmaalta: Kiitos tonttujen puolesta. Kiva, että saitte lumihunnun sinne tuomaan valoa ja tunnelmaa. Hyvää Joulua!

  VastaaPoista