19. joulukuuta 2013

Yllätyksiä tontun elämässä

Tämän tontun silmät aukenivat työkeikalla Levillä. Työskentelin joulutonttuna pelkästään yhden brittiperheen ilona kolmen päivän ajan. Olisikohan kyseessä semmoinen "Rahalla saa ja hevosella pääsee" -tuote? Tai oli sillä jokin muukin nimi, Sovereign (suvereeni, laadultaan erikoinen). Käytössäni oli auto perheen kuljettamiseksi paikasta toiseen ja puhelin, johon perhe saattoi soittaa koska tahansa. Perhe asui hulppeassa mökissä. Osallistuin heidän kanssaan vain tälle perheelle varatuille aktiviteeteille ja muutenkin olin käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa. Tunnelma on aivan erilainen, kun koiravaljakkoajelulle, moottorikelkkasafarille tai poroajelulle osallistuu vain yksi perhe. Rauhallista, yksilöllistä, sulavaa.

Tutustuimme toisiimme ja ystävystyimme. Perheen äiti kertoi, että neljä ja seitsemän vuotiaiden lasten mielestä parasta lomassa oli lumessa peuhaaminen Tontun kanssa! Niin yksinkertaista se on. Brittilasten kanssa oli lähes yhtä luontevaa temmeltää kuin siskon poikien kanssa. Kiinnitin huomiota siihen, kuinka äiti hellästi muistutti lapsiaan käyttämään sanoja "thank you" ja "please" tontullekin. Mielestäni hyvät käytöstavat kaunistavat ihmistä ja lisäävät arvokkuutta.

"Tavallisten" ihmisten lomalla Joulupukin luokse jonotetaan ja pukilla on aikaa vain pari minuuttia kullekin perheelle. Tässä hinnakkaammassa mallissa Joulupukki tulee mökille poron kanssa ja viipyy perheen luona parikymmentä minuuttia. Brittiäidin silmät kostuivat liikutuksesta.

Päivät venyivät pitkiksi ja välillä väsytti. Kurkku oli - ja on edelleen kipeä ja olo tukkoinen, mutta jaksoin buranan voimalla. Viimeisenä iltana askartelimme ja maalasimme lasten kanssa. Maalasin perheelle muistoksi sydämen ja kuinka ollakaan seitsemän vuotias tyttö maalasi minulle sydämen. Erotessamme perhe sujautti minulle ihanan kirjeen ja elämäni tipit. Aion käydä hierojalla ja huollattaa sukset! Niistä olen haaveillut.

Eikä siinä kaikki - sitten minulla on vielä iloisia uutisia! Sain töitä Ylläkseltä Lapland hotellien lomamestarina loppiaisesta maaliskuun loppuun! Tervetuloa lomailemaan Äkäshotellille tai Kaltioon. Lupaan viedä teitä hyvän mielen retkille. Huhtikuuksi menen sitten tuttuun tapaan unelmatyöhön Kilpisjärven hangille vetämään hiihtoretkiä.


4 kommenttia:

 1. Moikka Riitta!
  Niinhän se taitaa olla, ettei raha tee onnelliseksi, mutta kyllä se kummasti vaan elämää helpottaa. Olisi kiva joskus kokeilla sellaista elämää, mutta taitaa olla turha haave...
  Oli varmaankin sinun tonttuilu tuon kolme päivää, erilaista ja rauhallisella tavalla miellyttävämpää, sen voin uskoa. Mutta sai sitten pistää myös parastaan..
  Onnea myös alkuvuoden työpaikasta, ennen Kilpparin hankia. Sulle sitten varmankin kertyy hiihtokilometrejä oikein hurjasti, muista levätä välillä.
  Yhden työkaveri tutut lähtevät Kilpparille jouluksi, ovat vuokranneet sieltä mökin, menevät ekaa kertaa. Valkoinen joulu on ainakin taattu heille, heh..
  Täällä etelässä ei ole millään lailla jouluisaa, en sitä lunta toivo metritolkulla, niin kuin olen kertonutkin, mutta jouluna maa voisi sentään olla valkoinen. Aamulla vesisateessa töihin tulin, kohta kotiin ja joululomalle lähden, töihin sitten taas viikon päästä. Mutta ensin lomailua.
  Oikein Mukavaa Joulua !!!!

  VastaaPoista
 2. Tällä kertaa näin perheen, jossa vauraus ja onnellisuus näyttivät osuneen samaan perheeseen. Siis sen mukaan mitä näin ja koin. Ja iloitsin aidosti perheen kanssa - ja puolesta. Oli tosiaan miellyttävää sukeltaa yhden perheen elämään mukaan ja tehdä parhaani, jotta he nauttisivat lomastaan. Sopii minun luonteelleni.
  Kiitos onnitteluista. Nyt en ole päässyt hiihtämään "aikoihin", kun on ollut töitä ja sairastelua. Kaipaan sitä tunnetta, kun hiihtäessä keuhkot täyttyvät raittiista ilmasta ja mieli on kepeä ja avoin. Koetan muistaa levätä. Nythän en muuta voi (ja voi että harmittaa).
  Hyvää Joulua sinne etelään! On niin vaikea kuvitella luontoa ilman lunta, kun sitä on ollut täällä jo niin pitkään. Nauti lomasta Sari!

  VastaaPoista
 3. Ai niin, sähköposti oli jumissa ennen Joulua ja osa posteista ei ollut lähtenyt mihinkään, tulikohan se kortti perille? Se jossa metsäneläimet rakentavat lumiukkoa...

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sari kortista. Nyt en ole varma perilletulosta... mutta kiitos joka tapauksessa.

  VastaaPoista