7. heinäkuuta 2022

Kuplivaa suppailuniloa ilmassa!

Suppailin monena iltana peräkkäin Kökarin rantavesillä niin kauan kuin sää suosi. Sitten tuuli onkin puhaltelullaan pakottanut minut pysymään  turvallisesti maan kamaralla. Alkuhankaluuksien jälkeen suppailun ilo on pulpahtanut pintaan. Olin jonkinlaisessa flowtilassa supatessani myötätuuleen Kökarin koulun rannasta Sandvikeniin. Eteneminen tuntui niin helpolta ja kevyeltä. Olin onnellinen aalloilla ratsastaja lämmön helliessä ihoa. 

Yksi kauneimmista paikoista lähteä suppailemaan Kökarissa on kirkon rantakalliot. Kuvat ovat sieltä. Kallioille laskeudutaan Pyhän Annan kirkon takana olevalta lintulavalta rantaa kohti. Sieltä pääsee myös uimaan ja se on suosittu paikka ihastella auringonlaskua. 


Tykkään vaihdella suppailuasentoa. Laskeudun välillä polvilleen ottamaan vastaan veneiden aallot tai muuten tuulisessa paikassa - tai muuten vain vaihtelun vuoksi. 


Alussa on oma haasteensa löytää tasapaino silloin kun nousee seisomaan laudalle. You Tubesta katsomieni ohjeiden mukaisesti reilu pyllistys pitäen painon käsillä tuntuu toimivan. Kutsun toimitusta leikkisästi "ylösnousemukseksi".

Onnistuneen retken yksi kohokohdista on eväiden nauttiminen  rantakalliolla. Parhaassa tapauksessa termospullosta löytyy tilkka viiniä pakastemansikoiden kanssa. 

Kiitos kuvista Elisa!

10 kommenttia:

 1. Moikka!
  Ihania kesäisiä kuvia. Ja eikös se ole niin, että kuvissa aina paistaa aurinko, kukas se nyt rumana päivänä viitsisi kuvailla, heh.
  Oltiin viikonloppuna merellä, mökillä, sielläkin oli joku suppailemassa, hyvin näytti sujuvan.
  Ehdittiin kuun vaihteessa käydä lapin tuntureilla, missäs muualla kuin Kilpparilla! Saanan uudella päällystetyllä reitillä oli ruuhkaa ja Kalottireitillä myös, kun siinä hetken olimme, muualla sai olla aivan rauhassa, jos ei helkkareita ja vesitasoja lasketa, niitä kyllä meni ja tuli. Meillä reitti suunnilleen näin: Mallan p-paikka-Jehkas-Viittakuru-Harrijärvi-Poroharju (+päiväretki harjulla)-Kaitsajoki-Jollanoaivi-Paihkasjärvi-Mallan p-paikka. Eli käytiin katsomassa miltä monena talvena hiihtäen käydyt paikat näyttävät kesällä. Kyllä se vain niin paljon helpompaa on liikkua talvella, kun voi vain mennä, eikä tarvitse kiertää ja kaartaa.
  Mitäs sulle kuuluu? Olet kai vielä täällä etelässä? Nyt tulikin taas lämmintä ja vesikin oli mukavan lämmintä, ainakin täällä sisäösaaristossa, miten lie siellä ulkosaaristossa? Mutta olethan sinä jo karaistunut :)

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  Ja taas unohtui äskeisestä tuo nimi :(

  VastaaPoista
 3. Hei Sari!
  Kiitos. Teillä on taas ollut upea vaikkakin ehkä työläs retki tuntureilla!

  Suppailu sujuu jo hienosti täälläkin. Viimeisten työpäivien jälkeen vietän vielä vähän lomaa etelässä ja sitten palaan kotiin. Uimavesi on pysynyt mukavan viileänä oikeastaan koko kesän. Tästähän onkin hyvä jatkaa nyt suoraan talviuintiin. Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
 4. Moikka!
  Kiitos ja samoin sulle hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä! Oletkos töiden & lomailun ja kotiutumisen jälkeen menossa kokemaan Kilpparin ruskaa tai loppusyksyä?
  Heh, ei se nyt niin työlästä ollut, annoin ehkä vähän väärän kuvan. Suot, pajukot, leveät ja syvät joet vain toivat jonkin verran lisämatkaa, mutta senhän jo etukäteen tiesi. Kartasta ja ilmakuvista ei kuitenkaan saa realistista käsitystä esim. jokien syvyydestä, vaan on itse nähtävä ja koettava. Siksi totesin, että kaikki talvella helpompaa, kun voi vain mennä, siis jos hanki kantaa...
  Nyt nautin täysillä tästä ihanasta loppukesän lämmöstä :)

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Mitä kuuluu, vieläkö olet saaristossa? Vai kenties jo kotona tai tuntureilla?
  Kuulin tv:stä että lapissa on ollut aika vaatimaton ruska, jotain ruostesientä tai vastaavaa. Taisi olla Utsjoela, mitenköhän Kilpparilla?
  Täällä meilläpäin on ollut hyvin kuivaa, ehkä sen myötä maaruska on aika upea, nyt myös puissa hieman väriä. On tulut aika paljon liikuttua luonossa mm mustikassa ja puolukassa, sienistä ei ole tietoakaan.
  Elokuun alussa kun oltiin Kilpparilla, niin takamailla oli aivan valtavasti punikkitatteja, joten niitä oli siten joka päivä meidän retkimuonan seassa, alkoi jo tulla toiselta puoliskolta palautetta, mutta eihän niitä voinut olla keräämättä, heh.. :)
  Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Milloin mä opin tämän uuden sivun käytön ja muistan laittaa nimen, huokaus...

  VastaaPoista
 7. Hei Sari!
  Palasin saaristosta kotiin jo ajoissa ja olen menossa kohti uusia tuulia. Talvi meneekin nyt Tromssassa oppaan töissä! Järjestelen tässä parhaillaan asioita Norjan reissua varten ja miten tuntuukin, että selvitettävää riittää. Olen iloinen ja jännittynyt tästä uudesta käänteestä. Taitaa tulla uutta kirjoitettavaa blogiin!

  VastaaPoista
 8. Moikka!
  Onnea uuden työn johdosta!
  Pidin itsestään selvänä, että menet taas joulutontuksi ja oppaaksi vanhaan tapaan. No oppaaksi menet kuitenkin, siitä saamme sitten kuulla lisää. Jotain tuttua ja jotain uutta?
  Malttamattomana täällä odotellaan uusia kuulumisia, uudesta työstä ja myös uuden "kotipaikan" esittelyä.
  Kohta sun täytyy sit hankkia kesämökki Kilpparilta, kun oikein norjalaistut, leikki leikkinä :)

  VastaaPoista
 9. Moikka Riitta!
  Mitäs sinne pohjoiseen kuuluu? Toivottavasti hyvää.
  Oot varmaankin ehtinyt jo hiihtämäänkin?
  Jokos uudet tuulet kohta puhaltavat?
  Onko tuo Tromssan työ samaa kuin Ylläksellä eli lähinnä ulkomaalaisten opastamista talvisissa aktiviteeteissa? Siis englaniksi tapahtuvaa vai pitääkö sun opetella norskien kieltä?
  Mukavaa loppu syksyä/alkavaa talvea!
  Ihan miten vain, asuinpaikan mukaan varmaankin vaihtelee, miten määritellään. Meillä oli tänään niin harmaata kuin olla ja voi, Kilpparin suunalla näytti paistaneen aurinko.
  Ehditkös muutes piipahtaa Kilpparin ruskassa?

  VastaaPoista
 10. Moi Sari!
  Kiitos hyvää kuuluu, ehdin jo laittaa ekan tarinan blogiin täältä Norjasta. Nyt on uusia tuulia ja tuoreita tunnelmia elämässä. Työ tulee olemaan ulkomaalaisten matkailijoiden opastamista lumikengillä ja suksilla englanniksi. Kertailen tässä myös saksan sanastoa, kun sillekin olisi kuulema käyttöä. Kovakuntoisia norskeja en tule opastamaan, nehän menevät leikiten ohi tunturissa oikealta ja vasemmalta.

  Enpä ole vielä hiihtänyt, mutta kolmet sukset on mukana ja lunta odotellaan mikä päivä tahansa. Tänään ropsotteli reilusti rännän sekaista vettä ja valoisa aika lyhenee joka päivä.

  Kilpisjärvellä olen piipahtanut muutaman kerran ohikulkumatkalla. Levollista syksyä harmauden keskelle!

  VastaaPoista